bTV Юлиян Малинов е актьор от театър София“. Със съпругата и

...
bTV
Юлиян Малинов е актьор от театър София“. Със съпругата и
Коментари Харесай

Спряха тока и водата и запечатаха в дома им актьор и семейството му

bTV Юлиян Малинов е артист от спектакъл " София “. Със брачната половинка и двете им деца живеят без ток и без вода в нов апартамент в центъра на столицата.

" Нашият случай, нашата драма, в случай че по този начин мога да се изразя, е в това, че от юли месец предходната година ДНСК запечата постройката, в която живеем и ни спря тока и водата – споделя Малинов. – Никога до момента не съм нарушавал законите, постоянно до момента съм бил съзнателен жител, само че в тази ситуация се оказва, че съм нарушил закона, не по моя виновност, живеейки в постройка, която е абсолютно законна, само че не е въведена в употреба. На процедура постройката е безусловно приключена, има протоколи от ДНСК, че тя е безусловно приключена до акт 14 и е належащо въвеждане в употреба “.

Сградата, в която живее семейство Малинови, става известно, не е единствената в София, която е на процедура приключена, но не е узаконена поради бюрократични неуредици.

" Моите родители имаха къща на този терен, подписаха контракт през 2007 година за изграждане на 7-етажна постройка против обезщетение, събаряйки нашата къща, ние получаваме обезщетение в постройката “, споделя Малинов.

След като приключва постройката, строителят по този начин и не вкарва обекта в употреба.  

" Той изтегли заем от банка 1,2 млн. и изчезна – споделя артистът. – Банката му запорира останалата част, с изключение на нашите компенсации, и ги разпродаде на търг на останали притежатели. Понеже той спря да ни заплаща, ние бяхме принудени да се върнем тук, с цел да охраняваме, а и нямаше къде да отидем. Върнахме се в постройката, имаше строителен ток, имаше вода “.

Останалите притежатели не живеят в постройката и са против семейство Малинови също да е там.

" Те започнаха да пускат тъжби против нас, че ние живеем нелегално в постройката и те желаят тока и водата да бъдат спрени и да запечата РДНСК постройката “ споделя Малинов.

" Съгласно Закона за устройство на територията не се позволява да се употребяват градежи, преди да са въведени в употреба от способния орган и когато се откри нелегално прилагане в даден градеж, ДНСК е задължена да предприеме законовите стъпки “, изяснява инж. Георги Даракчиев от ДНСК.

" Най-безцеремонно откъснаха таблото, стопираха тока, стопираха водата и ме запечатаха вътре в постройката с двете ми деца. Въпреки че видяха, че сме на балкона “, възмущава се Юлиян.

Един от новите притежатели, купили апартамент на търг, е Йордан Георгиев.

" Вина за нашата постройка, за недовършването на нашата постройка, има строителят и ние – че не сме потърсили отговорност от него – счита той. – Строителят отхвърля да даде документите, която е в оригинал при него, заради чисто финансов интерес. Доколкото ми е известно той се пробва по един типично български метод да изкара някой лев, с цел да ни даде документите, която пък ние да представим “.

Според притежателите в постройката същата орис имат и други здания от строителния взрив до 2008 година, които се населяват, без да са узаконени.

" Това е скица на строителите “, счита Малинов.

Поканихме за изявление и строителя, само че той отхвърли. Заяви, че е с разтърсено здраве и че банкрутът му не е тенденциозен и нанесъл огромни вреди и за самия него. Зави още, че банката му е взела всичко и той няма отношение към обекта.

Според държавния орган сградата може да бъде въведена в употреба макар неуредиците.

Запознати описват, че процедурата при сходни проблеми е дълга, комплицирана и от време на време невъзможна. Затова не един и два нови блока в София се населяват нелегално. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР