bTV ВиК дружества са искали поскъпване на водата заради несъществуващи пречиствателни

...
bTV
ВиК дружества са искали поскъпване на водата заради несъществуващи пречиствателни
Коментари Харесай

Искали поскъпване на водата заради несъществуващи пречиствателни станции

bTV ВиК сдружения са желали повишаване на водата поради несъществуващи пречиствателни станции. От комисията за енергийно и водно контролиране не дадоха отговор кои са операторите, само че заявките били отхвърлени.
Въпреки това обаче водата в 14 области ще нарастне с до 20% от 1 януари.

От регулатора обясниха, че цените са заложени в бизнес проектите на сдруженията, които преди този момент са утвърдени от локалните общински препоръки и кметовете.

В подмяна - качеството на питейната вода се чака да се усъвършенства.

Иван Иванов, ръководител на КЕВР, уточни, че при несъответствия и вложенията са по-малко от заложените, те ще бъдат отразени, посредством понижаване цената на водата.

Според отрасловия министър се спекулира с цената на водата. Николай Нанков съобщи, че ще се предложат законови промени, с които най-бедните групи от популацията да получават безплатния най-малко водно количество по сходство на енергийните помощи.

Всеки има право да стачкува, само че е забавно по какъв начин виждаме в един и същи ден в едно обитаемо място претенции за финансов запас за ВиК инфраструктурата и проведен митинг против покачването на цената.

Нанков означи, че качествената услуга коства пари и това би трябвало да бъде ясно.

Министърът добави, че услугата за даване на вода за питейно-битови потребности и филтриране на отпадните води с изключение на икономическа има и доста сериозна обществена съставния елемент и по тази причина имаме самостоятелен орган - КЕВР, който следи за спазването на всички критерии.

Нанков уточни, че всички желаеме обикновено качество, естествени количества, съответно водоподаване при обезпечени 24-часов режим на подаване и това изисква запас от страна на ВиК операторите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР