bTV В българската база на Южния полюс вече има специално назначен

...
bTV
В българската база на Южния полюс вече има специално назначен
Коментари Харесай

Новият готвач в българската база на Южния полюс спечели с хляб с вода от разтопен сняг

bTV В българската база на Южния полюс към този момент има особено назначен готвач. Това е Уляна Яркова, която победи останалите 36 претенденти в конкуренцията за мястото.

Хляб с вода от разтопен сняг и пиле с ориз. Това ядене отличава 41-годишната Уляна от останалите претенденти. Като готвач на топлите Кариби до момента, през днешния ден тя поглежда към Ледения континент с упоритостта да подготвя разнообразно меню за нашите учени.

Да кандидатства за новото си работна място е следващото предизвикателство. " Това е една моя фантазия отпреди няколко години – да стъпя на Белия континент и да видя пингвините. И по този начин на подбив взех решение да се опитвам ", показа пред bTV Уляна.

Един от изпитващите е ръководителят на българските антарктици проф. Христо Пимпирев, който пожелава на Уляна здрава душeвност и умения да се приспособява към един друг метод на живот. " Тя е работила 15 години по кораби, по яхти, надалеч от цивилизация, тъй че е привикнала на подобен живот, което счетохме, че по-лесно ще се впише в този колектив ", съобщи проф. Пимпирев.

С експедицията на 9 ноември отпътува и Уляна. Готова е да се сблъска с всяко затруднение в антарктическата кухня и да се впусне в приключението с цялостна мощ.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР