bTV Мъж от Перник, който се нуждае от бъбречна трансплантация, изненадващо

...
bTV
Мъж от Перник, който се нуждае от бъбречна трансплантация, изненадващо
Коментари Харесай

Мъж, нуждаещ се от трансплантация, изненадващо получи заповед за уволнение

bTV Мъж от Перник, който се нуждае от бъбречна трансплантация, изненадващо получи заповед за уволняване. Според работодателя му това се наложило, с цел да съблюдава правосъдно решение, а адвокати правят оценка проблема като противоречив.
На 18-годишна възраст Явор Ангелов получава бъбрек от майка си, с който живее 13 години. Преди три години обаче тялото му го отхвърля и мъжът още веднъж се нуждае от трансплантация. Докато цялостен Перник събира средства за интервенция, Явор изненадващо получава заповед за преустановяване на трудовия си контракт в Общинското дружество "Обредни действия ", в което работи.

Явор е заемал длъжността основен счетоводител, а до уволнението му се стига след извоювано дело в съда, заведено от предходен служащ. Жена, работила на длъжността счетоводител, е била уволнена преди две години и съдът постановява тя да бъде възобновена на работа. Тогава шефът взема решение да я назначи на мястото на Явор.

"Тя завоюва дело в съда, изминаха съответните периоди и бях задължен да я възстановя. Предприятието е малко и няма опция за счетоводител и основен счетоводител ", изясни Огнян Крумов, шеф на Оперативна програма "Обредни действия " - Перник.

От предприятието предложили друга, по-нисша служба на Явор. По думите му обаче отношението към него е персонално.

"Предлагат ми работа като касиер-счетоводител. Смятам, че никой не ми е подарил работното място ей по този начин, без да правя работа, и не знам за какво постъпиха по този метод с мен. Нямам нарушавания, нямам санкции, няма забележки по отношение на моята работа ", уточни той.

"Той е бил най-привилегированият. Ако нещо съм нарушил тази година, то е по посока на привилегиите, които съм му дал. Включително всичко, което желае, даже да не съблюдава някои периоди ", твърди Крумов.

Според юристите въпросът е противоречив. Впечатление прави разминаването сред длъжността, която е заемала преди възобновената на работа служителка, и предлаганата ѝ в този момент, споделят те.

Явор ще заведе дело в съда против към този момент някогашният си шеф. Ако го завоюва и съдът постанови да бъде възобновен на работа, работодателят ще попадне в обаян кръг, при който още веднъж ще се наложи да уволни чиновник, с цел да върне различен на работа.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР