БТВ Екокатамаран ще вози туристи из защитени територии по Черноморското крайбрежие.

...
БТВ
Екокатамаран ще вози туристи из защитени територии по Черноморското крайбрежие.
Коментари Харесай

Това лято туристите ще могат да видят защитените територии по Черноморието

 БТВ Екокатамаран ще вози туристи из предпазени територии по Черноморското крайбрежие. По време на разходките хибридният кораб ще изследва и качеството на морската вода.

В предпазени зони и пристанища корабът се движи на ток, а като може да се зарежда от слънчеви панели на горната палуба, заяви " БТВ ". 

" Идеята е да имаме най-малко 3-4 часа самостоятелност, т.е. придвижване единствено на електричество ", изясни капитан Георги Събев.

" Създадохме условия да употребяваме зоните по НАТУРА 2000 и предпазените територии като опция да разгледаме, да създадем преход, без да натискаме природата, без да й пречим на природата ", сподели Янко Янков, от Сдружение с нестопанска цел " Гларус ".

Още това лято от морето туристите могат да видят, да вземем за пример, гнездящи птици в природозащитния център " Пода ".   

За разлика от другите кораби, които остават следа от нефтопродукти, след този морето е чисто. Докато се движи, екокатамаранът изследва качеството на морската вода.

" Има серия от филтри, през които водата циркулира и серия от сензори, които регистрират другия състав на водата “, съобщи корабостроителят Николай Димов.

Корабчето със зелена сила ще се употребява и като база за образование на учениците от Морското учебно заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР