БТВ Дирекцията за национален строителен контрол ще продължи проверката във връзка

...
БТВ
Дирекцията за национален строителен контрол ще продължи проверката във връзка
Коментари Харесай

ДНСК ще продължи проверката на павилиона в двора на болница Св. Иван Рилски

 БТВ Дирекцията за народен строителен надзор ще продължи инспекцията по отношение на павилиона в двора на болница " Св. Иван Рилски “.

Направено е питане до кмета на Столична община за документите, въз основа на която е изработен ремонтът на бул. " Акад. Иван Евстатиев Гешов “. ДНСК ще извърши инспекция и по тъжба, касаеща ремонта на Южния парк пред входа на бул. " Гоце Делчев “. Това сподели арх. Иван Шишков – консултант на министъра на районното развиване и благоустройството по телевизия " Евроком “.

Част от ремонтите в София нямат бумаги и планове, няма приемане и въвеждане в употреба, сподели още той.

Арх. Шишков разяснява неналичието на позволение за градеж на сектор 6 от Автомагистрала " Хемус “, като подсети, че те първа предстоят процедури по отчуждаване на терени и одобрение на плана. Хората би трябвало сами да преценяват дали са се забавили процедурите или е избързано с парите, разяснява той.

Във връзка с проблема " Златен век “ арх. Шишков акцентира, че обществото чака решения, които могат да бъдат дадени от Столичва община. " Проблемът със " Златен век “ е в общината, те мълчат по какъв начин ще приложат закона. “ По думите му никой не е направил изпитание, когато е могло да се спре действието на Подробен устройствен план за парцела. Има заповед от 2017 година, с която е спряно действието на всички проекти в квартала като се изключи този за " Златен век “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР