bTV разказа за група младежи, които са били нападнати от

...
bTV разказа за група младежи, които са били нападнати от
Коментари Харесай

Рецидив: И други планинари се оплакват, че са били бити от хижаря на „Тевно езеро“

bTV описа за група младежи, които са били нападнати от хижар в подслон " Тевно езеро " в Пирин. Според студентите от Шумен те са станали жертва на непредизвикана експанзия от страна на стопанина на заслона и са били принудени да търсят ново място за нощувка измежду нощ.

Хижарят твърди, че не ги е удрял. Оказа се обаче, че и други планинари през годините са подавали сигнали за експанзия от страна на хижаря.

Ралица Цветкова и Ивайло Начев описаха в „ Тази заран “, че през 2008 година са били нападнати на същото това място от същия човек.
Снимка: btvnovinite.bg
Тогава те и още двама души – брачният партньор на Ралица и приятелката на Ивайло, правили преход от хижа „ Вихрен “ до Тевно езеро. Времето било неприятно, валяло дъжд, само че когато стигнали до заслона „ Тевно езеро “, стопанинът му, отказал да ги настани, тъй като нямал места. По думите на Ралица в заслона била настанена компания от негови посетители. Не им разрешил и да бивакуват до хижата.

Те се съобразили и макар неприятното време, разпънали палатките си по-далеч, само че били събудени през нощта от удари по палатките си. Мъжете от заслона и хижарят пристигнали и почнали да постановат Ивайло и брачна половинка на Ралица с тояги. Ивайло паднал след втория удар, а главата на мъжът на Ралица била пукната.

Побоят бил пресечен и съгласно Ралица причинителите осъзнали какво са създали. Пребитите били приютени в заслона, в случай че това не се случило, те надали щели да оцелеят в вилнеещата стихия.

Впоследствие те подали сигнал до Българския туристически съюз и тъжба в прокуратурата. С тях се свързали и други хора, които имали неприятни прекарвания с хижара. По медиите се вдигнал звук и се стигнало до отстраняването на стопанина на заслона, само че очевидно това е било краткотрайно, означи Ивайло.

„ Абсурдно е това да се повтаря “, счита планинарят, който счита, че БТС дължи пояснение за какво хижарят е бил възобновен на своята служба.

Вижте целият роман на Ралица Цветкова и Ивайло Начев във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР