БТВ Нямаме съобщения в нашите среди, както и официално до властите,

...
БТВ
Нямаме съобщения в нашите среди, както и официално до властите,
Коментари Харесай

Георги Миндов: Няма оплаквания за странични ефекти при поставяне на ваксината AstraZeneca

 БТВ " Нямаме известия в нашите среди, както и публично до управляващите, за някакви проблеми даже при слагането на тази партида (на " АстраЗенека “). Трябва да считаме въпреки всичко, че при конкурентните ваксини при започване на слагането имаше случаи в други европейски страни, много по-голям брой, само че не бяха спрени имунизациите. Нека да изчакаме окончателните резултати (от проверката). Няма учредения за паника на този стадий “.

Това съобщи ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари Георги Миндов в " Тази заран “ във връзка информацията, че България е измежду страните получила имунизациите от партида на " АстраЗенека “, подложена на спомагателна инспекция след смъртен случай в Австрия.

Засега никой от пациентите не се е оплакал от странични резултати при слагане на препарата на " АстраЗенека “, разнообразни от обичайните- болежка на мястото на убождане и краткотрайна температура.

Председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари прикани да се съблюдава имунизационния проект.

" На маймуни ни направиха с тези ваксини за трети път “, съобщи Миндов във връзка опашките в СРЗИ от персонални лекари, които желаят да се снабдят с ваксини за своите пациенти и добави, че е неприемливо да се чака на студа като за покупка на банани.

По думите на Миндов общопрактикуващите лекари не получават ваксини, макар че хладилниците в инспекцията били цялостни. Лично той има лист със 100 пациенти, очакващи имунизация и не е получил никакви дози. На различен негов сътрудник със лист от 400 души също не са били предоставени, само че на различен с 40 записани пациенти са дали.

Пациентите в неговия лист от рисковите групи от 4 фаза - хора с съпътстващи болести и по-възрастни, тъкмо тези, които пълнят лечебните заведения и би трябвало да бъдат имунизирани предпочитано. " Моят лист е формиран през януари, не може по-млади и напористи, които са се записали в електронния портал да бъдат имунизирани преди този момент ", съобщи Миндов и заяви, че четирима от неговите пациенти към този момент са станали жертва на заболяването.

Д-р Миндов настоя за бистрота при разпределението на имунизациите. Според него 75% от препаратите би трябвало да отиват в персоналните лекари и да се съблюдава " имунизационния проект, който е основан точно за това ".

По неговите думи има хора от Испания и Италия също се записват за имунизация в България, тъй като в техните страни няма ваксини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР