btv Жена събира тонове отпадъци в апартамента си. Цял вход

...
btv Жена събира тонове отпадъци в апартамента си. Цял вход
Коментари Харесай

Плъхове и хлебарки в пловдивски блок

 btv Жена събира тонове боклуци в жилището си. Цял вход на блок в Пловдив на ул. " Димитър Талев " е цялостен с плъхове и хлебарки, като непрестанно се разнася неприятна миризма. Съседите на Николина Стоянова и щерка ѝ Кремена са изпращали многочислени тъжби до всички институции, само че без решение на казуса.

Николина живее в жилището повече от 30 години. Жителите на входа описват, че с всеки минал ден боклуците се множат. Обаждали са се до полицията, пожарната и ХЕИ. От там са споделили, че съседите би трябвало да решат разногласието между тях.

Отправена беше покана до кметството на регион " Южен " в Пловдив. От там дадоха отговор документално: " За интервала 2014-2019 година са постъпили 3 тъжби. При последвали инспекции на чиновници на районната администрация не е обезпечен достъп до жилището. За всяка тъжба са известени Първо районно ръководство на МВР-Пловдив и Втора районна работа Пожарна сигурност и отбрана на популацията Пловдив ".

Отговорът на пожарната е, че до 2 декември 2017 година боклуците трябвало да бъдат отстранени. Тъй като отпадъците не са били преместени, е наложена санкция, само че тя не е платена. За да потърсят решение на казуса жителите на входа са наели юрист Теньо Тенчев.

Той съобщи, че има късмет борбата против боклуците да бъде извоювана. Той съобщи, че от Втора районна работа Пожарна сигурност са установили, че апартаментът е пожароопасен. Целта е жилището да бъде почистено, дезинфектирано, с цел да може хората да живеят обикновено, акцентира юристът. Очаква се отговорът на институциите, заяви btv.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР