bTV е посочена като най-независимата телевизия и първи избор на

...
bTV е посочена като най-независимата телевизия и първи избор на
Коментари Харесай

bTV е най-независимата телевизия и е първи избор на зрителите по време на важни политически събития

bTV е посочена като най-независимата телевизия и първи избор на феновете по време на значими политически събития. Това сочи национално представително изследване на „ Ноема”*, извършено през месец юли тази година, съгласно което bTV дава и достъп до най-коректна, надеждна и справедлива информация по време на значими политически събития.

На фона на икономическата рецесия след изолацията и многочислените митинги в страната, 30.8% от всички хора на възраст 35-54 години показаха bTV като малкия екран, която правят оценка като най-независима и безпристрастна от държавно управление и други политически въздействия при отразяването на политически тематики и събития (26,1% за Нова ТВ; 7,1 за БНТ).

Близо 40% от всички запитани в същата възрастова категория избират преди всичко ефира на bTV, с цел да се осведомят по време на основни политически събития, като избори (33.4% за Нова ТВ; 9.3% за БНТ1).

Според 37.6% от всички пълнолетни малкия екран дава на аудиторията достъп до концепциите на най-широк кръг представители на другите политически сили (30.7% за Нова ТВ, 7% за БНТ1).

На въпрос дали наблюдават тематиките в развиване и по кои медии, близо 60% от запитаните показват bTV, а преди всичко я слагат 34.7% от всички пълнолетни.

Във време, в което програмата на bTV слага приоритет на новинарското наличие и отразяването на събитията в политическия живот в страната, изследването демонстрира, че над 36% от всички запитани считат, че малкия екран дава достъп до най-коректна, надеждна и справедлива информация по време на значими политически събития (близо 28% за Нова ТВ; 7% за БНТ1).

Над 37% от всички респонденти считат, че bTV показва политическа информация по най-достъпен и понятен метод (28,5% за Нова ТВ, 9,5% за БНТ1). На въпрос, в случай че имат опция да зададат зрителски въпрос на политик, посредством ефира на коя телевизия биха го създали, 36% от всички пълнолетни показват bTV.

Проучването затвърждава водещата позиция на bTV във връзка с новите технологии, с които се онагледява информацията – 36.6% от всички пълнолетни (28% за Нова ТВ и 6.2% за БНТ1).

Най-много консуматори във възрастовата група 35-54 година имат вяра на уеб страницата btvnovinite.bg в най-голяма степен измежду ТВ уеб страниците като източник на информация за значими обществено-политически тематики – 17.7%. (12.3% за nova.bg). Най-много консуматори в категорията биха се доверили и на обществените мрежи на bTV за настоящи и независимо поднесени вести - 21.2%. (16.4% за Нова ТВ).

Само преди няколко седмици bTV отпразнува 20-ата си годишнина като малкия екран, която феновете усещат най-близо до себе си и своите полезности, която усещат на своя страна и на която могат да се доверят, съгласно национално представително изследване на „ Маркет Линкс”, извършено през месец май тази година.

Проучването на „ Ноема “ е извършено измежду 1,000 респонденти на възраст 15-70 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР