БТР-ите за Украйна все още не са потеглили. Те стоят

...
БТР-ите за Украйна все още не са потеглили. Те стоят
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев недоумява: Вече три месеца не можем да пратим БТР-ите на Украйна

БТР-ите за Украйна към момента не са потеглили. Те стоят по складовете. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той разясни, че ПП-ДБ ще изиска чуване на министерството на защитата. Мирчев недоумява по какъв начин не можем да транспортираме 100 БТР-а от София до Русе за три месеца. Народният представител уточни, че е неудовлетворен от темпа с който се дава помощта за Украйна.

Според него страната ни може да помогне на Киев и със снаряди. По думите му имаме доста снаряди с изтичащ период. Можем да ги изпратим на Украйна и да възобновим въоръжението си, добави той.

По отношение на гибелта на Алексей Навални той съобщи, че в Русия се убиват освен политически съперници. Според него се отстраняват всички, които желаят Русия да се промени. Русия е заплаха. Русия води война за правото си да живее в предишното и Путин да резервира властта си, посочи Мирчев.

Депутатът изрази вяра, че парламентарната комисия за Нотариуса може да стигне до политическото равнище на въздействие, а освен да уточни 2-3 имена на магистрати, които да изгорят. Той е безапелационен, че Мартин Божанов не е работил самичък. По думите му, в случай че изказванията на Бойко Рашков, че е имало теч от ГДБОП към Нотариуса са правилни, то тогава имаме сериозен проблем.

Ивайло Мирчев е оптимист, че ротация ще има. Той посочи, че Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Според него новият кабинет би трябвало да бъде гласуван оптимално бързо. Депутатът чака минимални промени в състава на Министерски съвет. Според него въпросът в Министерство на външните работи се е трансформирал в проблем, тъй като тематиката е станала обществена.

Според Мирчев нови предварителни избори няма да трансформират нищо. По думите му страната би трябвало да се концентрира върху Шенген и еврозоната, които да откъснат България от въздействието на Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР