БТА В началото на последната сесия на 44-ото Народно събрание чухме

...
БТА
В началото на последната сесия на 44-ото Народно събрание чухме
Коментари Харесай

Какво ни каза ДПС за вируса ГЕРБ и дали е вярно?

 БТА В началото на последната сесия на 44-ото Народно заседание чухме обичайните партийни заклинания. Целта им е да сплотят редиците, да сплашат съперника и да припомнят, че времето е предизборно. Чуха се и втръсналите клишета " времето ви изтича, ще има смяна “.

Тези заклинания като че ли са за хора с изтрита памет и не знаят какъв брой пари костват тези, които ги произнасят. А политическият ум на някои от заклинателите е толкоз малко, че не могат да се оправят даже със личните си гласоподаватели.

Основните политически играчи споделиха от парламентарната естрада това, което се очакваше от тях и сме привикнали с приказките им. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се придържаха към острия си избирателен звук: " демокрацията е в крах, стопанската система е в колапс, напрежението в обществото пораства, разделянето се задълбочава “.

Но от Движение за права и свободи оповестиха и нещо доста забавно за тях. Изборите щели да бъдат най-важните след 1989 година и показаха повода – " от тях ще зависи за какъв брой време ще се оправим с вируса ГЕРБ “.

Движението прави обезверен опит да се измъкне от ръководещите, въпреки че позициите му в Министерство на вътрешните работи, правосъдната система и изключително в министерството на земеделието, не допускат такива остри дейности. Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов приказва за симбиоза сред двете партии и дава образци по общини, както и преди избори, когато би трябвало да се сменят регионални полицейски шефове.

Движение за права и свободи резервира неутралитет по време на митингите, защото те бяха запалени от дебаркирането в Росенец, и това беше поддръжка за ръководещите, които в този момент желае да маха. Тогава Движение за права и свободи изиска и оставката на Румен Радев, допустимо е да не го поддържа за втори мандат.

Защо тогава за Движението изборите са най-важните след 1989 година? Защото на предходните Движение за права и свободи загуби 15-20 депутатски места поради ДОСТ на Лютви Местан. Защото преди дни водачи, напуснали през годините на прехода Движение за права и свободи, поради противоречие с политиката на Ахмед Доган, сътвориха нова гражданска конструкция - Движение за единение на народа - ДЕН, чийто водач е някогашният аграрни министър Мехмед Дикме.

Политически наивно е да се твърди, че офанзивата против Доган в Росенец е разколебала Движение за права и свободи. Движението живее и се втвърдява от сходни събития. Колкото полза има Христо Иванов и " Демократична България “, още повече има Движение за права и свободи.

Най-сериозният проблем е с електората, който от ден на ден се раздробява. Затова Движение за права и свободи желае да се появи в бяло и след третия мандат на Борисов. Това е съвсем толкоз невероятно, колкото и да се отървеш от " вируса “, който въобще не е желал да те убива, а даже се е държал отзивчиво. Но Движение за права и свободи знае, че да задържи властовите си позиции е по-добре да се включи в битката с вирусите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР