БТА Германия налага карантина от 2 ноември до края на месеца,

...
БТА
Германия налага карантина от 2 ноември до края на месеца,
Коментари Харесай

Частична карантина от началото на ноември в цяла Германия

 БТА Германия постанова карантина от 2 ноември до края на месеца, с цел да спре стремглавото повишаване на броя на инфектираните от Covid-19. Две седмици след началото ще има преценка дали ограниченията да се затегнат в допълнение или да се провиснал.

Това се споразумяха през днешния ден в телефонна конференция министър председателите на немските провинции и канцлерът Ангела Меркел, съобщи БНР. Новите ограничения ще костват към 10 милиарда евро, които ще бъдат изплатени като помощи на засегнатите.

От понеделник в Германия затварят нощни заведения, питейни заведения, музеи, театри, кина, опери и концертни зали, спортни клубове и фитнес-зали, заведенията за хранене ще могат да продават храна единствено за у дома, козметични услуги и масажни студия също би трябвало да излязат в насилствен отпуск, само че фризьорските салони ще останат отворени.

Отворени остават и учебните заведения и детските градини. Мерките ще продължат до 30 ноември, като задачата им е да пречупят вълната на болестта и германците да могат да посрещнат Коледа с близки и другари. След първите две седмици обаче ще се прегледа още веднъж обстановката и ще се реши дали гастрономията и културните институции не могат да възстановят активността си при строги хигиенични условия.

" Ако не вземем ограничения в този момент, до няколко седмици се чакат по 100 смъртни случая и до 10 000 инфектирани дневно. Това не може да го понесем, стопанската система също ", разяснява финансовият министър Олаф Шолц.

 

Той подсигурява и нова финансова помощ за всички наранени сектори. Малките и междинните предприятия ще получат 75% от оборота, изработен през ноември 2019 година, а огромните компании - 70%. Помощта ще възлезе на 7 до 10 милиарда евро.

Новите ограничавания плануват хората да могат да излизат на публични места единствено с членове на своето домакинство и още едно домакинство. Магазините остават отворени, само че в тях ще могат да влизат единствено стеснен брой клиенти - по един човек на 25 квадратни метра.

Днес институтът " Роберт Кох " заяви за 14 000 новозаразени през последното денонощие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР