БСП заяви на КСНС, че не одобрява разходите за отбрана

...
БСП заяви на КСНС, че не одобрява разходите за отбрана
Коментари Харесай

Гьоков: Армията е „на колене“, като пенсионерите и хората с увреждания

БСП съобщи на КСНС, че не утвърждава разноските за защита да доближат 2% от Брутният вътрешен продукт, само че не бих споделил, че това е неприятно отношение или обръщение към армията. А че Българска социалистическа партия желае всички браншове - обществената сфера, здравната сфера, защитата да вървят редом и да се развиват при идентични условия. Това сподели пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков.

Партията стои зад уговорките на страната към НАТО и Европейски Съюз, заявява той, само че още веднъж прикани „ всичко да върви дружно и редом, а не - едни за сметка на други “.

Правителството води странна политика и не си извършва предизборните обещания, сподели Гьоков и уточни: „ Няма по какъв начин да приоритизираме едни сфери за сметка на други, тъй като това е една от най-опасните политики - по този начин се опълчват едни пластове от популацията на другите. Наистина, българската войска е в недокомплект, сложена е в общи линии „ на колене “, само че в същото състояние са българските пенсионери, хората с увреждания, българските деца, фамилии, всеки един българин. Трябва, когато тръгваме да оправяме страната си, всеки да прави някакви компромиси… “.

Повишаването на минималната работна заплата и намаляването на безработицата, не могат да бъдат отречени като достижения, само че това не е „ с помощта на мъдри решения или мъдра политика, а с помощта на шанс и на икономическата обстановка в Европа и света “, счита Гьоков.

„ Аз се срещам всеки ден с хора, които не споделят такова въодушевено чувство от дейностите на държавно управление за увеличение на приходите, а в противен случай настояват противоположното - че в България да работиш не е гаранция, че ще се оправяш в живота, както е във всички страни. В България, даже и да работиш, ти си оставаш безпаричен “, сподели той.

Социалистът се базира на статистически данни, съгласно които 91 индивида дневно изпадат в категорията „ работещи небогати “. Дори и в края на мандата минималната заплата да доближи 650 лева, отново ще сме на опашката на Европа, разяснява той.

По мотив концепцията на социалистите за понижаване на депутатските заплати с близо 600 лв., националният представител сподели: „ Не сме се сетили в този момент! Един от първите законодателни актове, които направихме в това Народно събрание, беше същото това предложение - да бъдат замразени заплатите на равнището от края на предишното Народно заседание и да не се следва автоматизма на увеличение на работни заплати. Разбира се, аз настоявам, че даже и на това равнище всички хора ще мислят, че това са едни удовлетворени пари... “

„ Далеч съм от мисълта да се упрекваме и да се оправдаваме за заплатата, която получаваме. Може би е пристигнало на дневен ред в българското общество да се направи един спор за оценка на труда. Когато хората оценят заслужено и кажат: „ Да, народните представители би трябвало да получават толкоз или даже повече от сегашните пари “, хората ще го одобряват обикновено и заслужено. Но в този момент, когато хората остават с възприятие за незаслужено систематизиране на богатствата, няма да имаме такава благодарност. Неслучайно рейтингът на Народното събрание е 7-8% “, сподели депутатът.

Българите не желаят партиите да вземат дотации, разяснява Гьоков решението от референдума, само че посочи, че „ и там, сякаш е в цялостна степен не се е състоял дебатът за това дали би трябвало и в какъв размер да са тези дотации “.

„ Засега е застъпена едната страна, която споделя: „ Тези неприятни партии, които не правят нищо в Народното събрание, вземат едни огромни дотации “. Другата страна не се оказа - зависимостта, в случай че не се получават дотации от страната, на тези партии от олигархията, от групировките и по този начин нататък “, сподели Гьоков.

„ Малко лицемерно звучат рекомендациите от Европа за оправяне на приходите (на хората) като непрекъснато се постановат финансови рестрикции “, разяснява още депутатът, съгласно който страната има сили да преодолее положението в което се намира – последни места в позитивните и първи – в отрицателните ранглисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР