БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС през

...
БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС през
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС

" Българска социалистическа партия стартира процеса по присъединение на България към Европейски Съюз през декември 1995 година с премиер-социалист, страната ни стана член на Европейски Съюз. Затова европейското ни верую и програмата на Българска социалистическа партия е ориентирана към задълбочаване и разширение на европейската ни интеграция. " Това сподели по Българска национална телевизия претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев. Той добави, че лявата партия, както доста други в Европейски Съюз, желае съществени корекции на модела, тъй че да са застъпени нашите ползи в Европейски Съюз, които да обезпечат по-висок витален стандарт.

Проф. Гечев напомни, че в края на предходната година, в продължение на месеци, Българска социалистическа партия обясни пред българите своята " Визия за България ", а програмата е координирана с " Визия за Европа ", в която ясно е написано развиването на страната ни в Европейски Съюз. Той увери феновете, че претендентите за евродепутати от страна на левицата са извънредно готови, стимулирани и тяхната цел не е да отидат в европарламента, с цел да " натискат копчето ". Проф Гечев добави, че отбраната на родните ни ползи минава през синхронната работа на българските представители в другите комисии в европарламента и съставяне на общоевропейски политики. " Управлението в България се оказа най-послушното в Европейски Съюз и най-слабо звено през последните 10 години.

Водещите страни Германия, Франция, Англия и други си измиват ръцете с България, която най- прецизно съблюдава глобите по отношение на Русия с цената на загуби с милиарди ", уточни проф Румен Гечев. Той напомни, че страната ни спря построяването на тръбопровода " Бургас - Александруполис ", до момента в който Германия е удвоила доставките си от съветски газ, комерсиалният оборот сред двете страни се усилва непрестанно, а вложенията на Берлин в Масква са за 18 милиарда $ единствено за предходната година. " Докато нашите юнаци слугуват, немци, французи, чехи, унгарци, поляци и други си оплитат кошницата. Ние не сме съгласни с такова държание на българското държавно управление и когато се образуват общоевропейски политики, всички страни-членки би трябвало да са сложени при равни условия. Затова във " Визия за Европа " желаеме да сме равнопоставени в Европейски Съюз и да бъдат предпазени ползите на Източноевропейските страни, включително и България ", безапелационен беше проф. Румен Гечев. Той заключи, че смяната в Европа минава през смяната в България и изборите за европарламент ще решат и бъдещето на ръководството на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР