БСП за България връща на президента неизпълнен третия мандат за

...
БСП за България връща на президента неизпълнен третия мандат за
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Нинова връща папката с третия мандат на президента

" Българска социалистическа партия за България " връща на президента несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

В петък предходната седмица водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, след взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", разгласи, че ще върнат мандата.

Преди това на поканата на Българска социалистическа партия за лидерска среща по отношение на третия мандат за сформиране на държавно управление се отзоваха единствено три парламентарно показани политически сили - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък ".

Отзоваването на Бойко Борисов и обещанието му, че ГЕРБ ще преразгледат безапелационната си поръчка, че не може да ръководят с Българска социалистическа партия, мнозина политици и анализатори предсказаха, че диалогът в Народното събрание е бил подготовка за общо ръководство след вота. 

От " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " не пристигнаха на диалог, а преди този момент изрично отхвърлиха поддръжка на някогашния си съдружен сътрудник от кабинета " Петков ". " Възраждане " пък останаха правилни на себе си и не се появиха на диалога, както не направиха и при предходните два опита за сформиране на кабинет- 

След като не получи поддръжка за кабинет с мандата на социалистите, Нинова разгласи, че няма да го бави и ще го върне още в понеделник. Визитата на австрийския канцлер Карл Нехамер обаче отсрочи церемонията за вторник.

Преди Българска социалистическа партия неизпълнени мандати за сформиране на кабинет върнаха първо ГЕРБ, а след това и " Продължаваме промяната ".

Единствено от партията на Бойко Борисов показаха за гласоподаване на пленарната зала състав на държавно управление, отпред с проф. Николай Габровски, само че то беше отхвърлено.

След връщането и на третия мандат президентът би трябвало да разгласи по кое време ще разпусне Народното събрание и коя ще е датата на идващите предварителни избори - през март или през април. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР