БСП за България няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и ...

БСП за България няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и

Божанков: БСП няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане, ако получи третия мандат

" Българска социалистическа партия за България " няма да беседва с ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", в случай че получат третия мандат. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Явор Божанков, секретар на ПГ " Българска социалистическа партия за България " по отношение на договарянията сред политическите обединения за реализацията на третия мандат.

Божанков разяснява, че от левицата се борят против техния модел. По думите му е неуместно да търсят поддръжка от тях. Относно " Възраждане " Божанков изясни, че те са дали своят вот дружно с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и в действителност са основали това болшинство, което е свалило и ръководителя на Народното заседание - Никола Минчев. " Ако получим третия мандат, се събираме и групово решаваме какво да вършим с него ", добави депутатът.

Той уточни, че ще беседват с всички отвън тези три обединения. " Нашето главно преимущество и капитал е, че ние не се скарахме с нито една политическа групировка, не влязохме в нито един скандал, в противен случай - запазихме положителния звук и връзки с всички, по този начин че това ни е преимуществото ", уточни депутатът.

Нашата цел не е да спечелим една-две седмици. Нашата цел е да съставим работещ кабинет. България, Европа и светът сега се приготвят за криза и рецесия. Наша цел е България да има работещо държавно управление, добави Божанков.

Той бе безапелационен, че нови избори съставляват голям риск за страната.

Източник БТА

Източник: epicenter.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg