БСП внесоха сами вота на недоверие към правителството за провал

...
БСП внесоха сами вота на недоверие към правителството за провал
Коментари Харесай

От БСП внесоха първия вот на недоверие към кабинета Борисов 3

Българска социалистическа партия внесоха сами вота на съмнение към държавното управление за неуспех в битката с корупцията. Според ръководещите вотът е авансово жертван на крах. От ГЕРБ показаха също, че България отбелязва най-хубавите си стопански индикатори за последните 10 години. В подтекста на вота, от ляво желаеха разсекретяване на отчети за инспекции в приходните организации, които съгласно тях съдържат данни за опасност за финансовата сигурност. Което пък от ГЕРБ дефинираха като следващата неистина на левицата.

 © Асен Тонев / Българска телеграфна агенция
Левицата нападна кабинета " Борисов 3 " в първите дни на Българското европредседателство. Искането за избор на съмнение е съпроводено с 80 подписа на депутати единствено от Българска социалистическа партия и 10 страници претекстове за корупция в опазването на здравето, публичните поръчки, строителството и санирането, контрабандата. Посочени са и образци с ремонта на НДК и кавги като " Суджукгейт " и " Хасковогейт ".
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Не одобряваме вота на съмнение за бойкот, а за отговор на 83 % от българските жители, които смятат, че това им е проблем номер 1.

ГЕРБ упрекнаха левицата в самоцелни дейности.

Тома Биков - ГЕРБ: Това е реплика на политическа активност. Внася се избор на съмнение без претекстове, след дълги договаряния и закани, получаваме един избор, който е жертван авансово, преди да е импортиран.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Виждаме, че те се готвят за такава позиция - но и вие сте били корумпирани, тъй че не говорете за корупция. Изключително неверна позиция. Осъзнаваме ли, че ножът е опрял до кокала и че на това нещо би трябвало да се постави край. Осъзнаваме ли, че това е камшик номер 1 за България - и за бедността, и за приходи, и за всичко.
Тома Биков - ГЕРБ: Корупцията е една обща тематика, която дава опция за разпъване на локуми. Българска социалистическа партия направиха доста сериозна неточност с този избор, това е неприятно изиграно тактическо деяние и съм сигурен, че те ще понесат всички политически негативи на тази своя позиция. Една от главните цели на този избор е госпожа Нинова тази вечер да я дават по новините.
Българска социалистическа партия внесоха вота без Движение за права и свободи, поради разлики по отношение на претекстовете, и поради позицията на Ахмед Доган, че няма опозиционна политическа мощ, която може да поеме ръководството на страната. Преди дни от Движение за права и свободи обявиха, че ще поддържат вота, само че със свои претекстове.

Дори и дружно, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат 105 депутати. Тоест надалеч под нужното болшинство от 121 гласа, с цел да съумеят да смъкват държавното управление. Против вота ще гласоподават Обединените патриоти. Няма да го поддържат и от Воля.
Борис Ячев: Желанието за този избор е напълно политически блян на Корнелия Нинова да си даде в допълнение един час политическо говорене и да реши ненапълно свои вътрешни проблеми, свързани с нейното подсилване като водач. Веселин Марешки - ръководител на Воля: Ние не одобряваме, че групировка, която е част от казуса, групировка, затънала до уши в корупция, да се прави на честен стожер и да внася подобен избор на съмнение. Това е една безсмислена пи ар акция, която ще има противоположен резултат за вносителите и няма да участваме в този цирк.

Обсъждането на вота ще бъде идната сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР