БСП, Възраждане“, Има такъв народ“ и независимият Радостин Василев внесоха

...
БСП, Възраждане“, Има такъв народ“ и независимият Радостин Василев внесоха
Коментари Харесай

БСП, Възраждане и ИТН внесоха вот на недоверие заради отбраната и националната сигурност

БСП, „ Възраждане “, „ ИТН “ и самостоятелният Радостин Василев внесоха избор на съмнение против държавното управление на Николай Денков. Причината за него е " неуспех " в бранш защита и национална сигурност.

Това е второто внасяне на избор на съмнение против актуалното държавно управление. В началото на октомври поради несправянето на кабинета в бранш „ Енергетика “ .

Седмица по-късно в отсъствието на съвсем една трета от депутатите от подкрепящата държавно управление партия ГЕРБ и водача ѝ Бойко Борисов ,.

„ Вместо да обезпечава непоклатимост и успокоение, [кабинетът] способства рецесиите да ни обиден директно “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров .

Пред медиите в Народното събрание той сподели фотография, за която твърди, че илюстрира окаяното положение на оградата по границата сред България и Турция. Той твърди още, че по границата няма задоволително служители на реда, а има и дефицит на хора от армията.

По думите му поради политиката си в тези два бранша държавното управление не може да извърши една от главните си цели – влизането в Шенгенското пространство .

От опозицията нападнаха ръководещите и за „ редовно изпразване на качествата на въоръжените сили “.

Охраната на границата с Турция е една от аргументите, поради София не е допускана да се причисли към Шенген. Австрия отхвърля да одобри България точно с този мотив.

От началото на войната в Украйна България се трансформира в една от страните, които доставят най-вече оръжие за украинската войска. Парламентът на няколко пъти реши да изпрати няколко оръжейни пакета на Киев, формирани най-често от оръжия и снаряди, които са с отпаднала нужда или които би трябвало скоро да бъдат утилизирани.

От началото на войната „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия са твърди съперници на изпращането на оръжейна помощ за Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР