БСП участваше в най-дясната коалиция, в най-антируската коалиция, в едно

...
БСП участваше в най-дясната коалиция, в най-антируската коалиция, в едно
Коментари Харесай

Искри! Кирил Добрев: Нинова и Методиев искаха да векуват! Знаеха къде кацат самолетите с оръжие

БСП участваше в най-дясната коалиция, в най-антируската коалиция, в едно ръководство, което върна България десетки години обратно. През това ръководство бяха изгонени дипломати, беше спрян Договорът с „ Газпром “, България натрупа милиарди задължения. И това ще се отрази доста зле на Българска социалистическа партия. Това съобщи пред Би Ти Ви Кирил Добрев.

Той добави, че България е била „ употребена като опитно зайче – да се види по какъв начин ще реагира на обстановката с „ Газпром “.

„ Според мен повода за разрива сред Корнелия Нинова и Румен Радев са единствено личностни връзки и тук има един човек – Калоян Методиев. Българска социалистическа партия и Румен Радев завоюваха с общ резултат – близо милион гласа. Но 4 години след първия му избор той има също 1 млн. гласа, а Българска социалистическа партия – с 800 000 по-малко “, разяснява Добрев.

Той съобщи: „ Двойката Нинова-Методиев желаеха да векуват и да ръководят тази ведомствена комисия за експорт на оръжие. Щом има чакащи контракти и такива, които „ бързат “, има нещо вътре. Надявам се прокуратурата да разбере дали са имали ползи “.

„ Но когато си управлявал една партия и твоят електорат е 99% проруски надъхан и ти да продаваш оръжие, с което се убиват съветски бойци, по какъв начин ще излезеш пред своя електорат и какво ще му обясниш. Нинова и Методиев не са носили сандъците с патроните, само че са знаели доста добре, че самолетите с оръжието са кацали на полско украинската граница и са били разтоварвани в Украйна “, съобщи Добрев.

Според него след изборите има „ единствено едно разпределяне на карти – проатлантическо настроено ръководство или ръководство, което няма да бъде такова “. Той добави, че Българска социалистическа партия няма да е измежду лидиращите партии на ръководството, което би имало триумф, в случай че ГЕРБ и Политическа партия намерят общ език. Нинова участваше в едно ръководство, в което на 13 април стопираха контракта с „ Газпром “, а през днешния ден приканва да се върнем към „ Газпром “.

Запитан дали служебният кабинет ще направи следствие на предходната власт от съдружното държавно управление, той отговори: „ Не имам вяра да се стигне до тука и не виждам реваншистко въодушевление. Напротив – служебният кабинет търси огромна последователност. Това, което се търси, е успокоение и осъществяване на почтени избори “.

Той направи и прогноза за възможната настройка в идващия кабинет: „ Имаме един неоспорим любимец в лицето на ГЕРБ. За мен „ Възраждане “ ще набере доста сериозна мощ – поради отношението на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Твърде евентуално е „ Възраждане “ да е втора или трета Политическа мощ. Българска социалистическа партия ще е на последно място. Демократична България съгласно мен няма да влезе “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР