БСП трябва да се стреми да бъде убедително първа политическа

...
БСП трябва да се стреми да бъде убедително първа политическа
Коментари Харесай

Станишев: БСП трябва да подкрепи двойката Радев - Йотова

" Българска социалистическа партия би трябвало да се стреми да бъде безапелационно първа политическа мощ, друга опция няма ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

За идните избори Станишев счита, че Българска социалистическа партия има действителни шансове да ги завоюва. Дали това ще стане действителност за него всичко зависи от управлението. Притесненията му са от липса на конкретика в посланията на столетницата.

" Румен Радев разгласи кандидатурата си поради неналичието на поддръжка от Българска социалистическа партия. Президентът въплъщава желанието за смяна, Българска социалистическа партия трябваше да се възползва от това. Партията би трябвало да поддържа тази двойка за президентските избори ", безапелационен е Сергей Станишев.

" Вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия в никакъв случай не е имало, има хора с рзлични отзиви, а коалиране с ГЕРБ би било безпринципно и завалено от нашите гласоподаватели ", добави той.

Президентът на Партията на европейските социалисти счита, че методът на Европейски Съюз за имунизациите е бил правилен и общото договаряне е вярно.

" Санкциите по отношение на Русия не доведоха до нищо положително, няма резултати, постоянно съм бил последовател на разговора, не на глобите ", сподели той по отношение на казусът с Навални и опцията за нови наказания.

" Има потребност от разговор и сред Русия и Съединени американски щати, хубавото е че Байдън съобщи, че Съединени американски щати желае да излезе от самоизолирането ", добави той.

По отношение на Северен поток и другите енергийни планове Станишев счита, че мнението и дейностите на Съединени американски щати са базиранин на конкуренция.

По въпроса за районен съд Македония социалистът има вяра, че българското ръководство две години не е споделило нищо по повод нарушение Договора за добросъседство от страна на съседката ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР