БСП трябва да подредят собствената си къща и да извадят

...
БСП трябва да подредят собствената си къща и да извадят
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Ако БСП продължат да се цакат с простотии няма да им се получи

БСП би трябвало да подредят личната си къща и да извадят лица, би трябвало да си откри управление. Добронамерено и рационално деяние е за предпочитане. Ако Българска социалистическа партия продължат да се цакат с простотии няма да им се получи.
Това съобщи Татяна Дончева предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Оставката на Корнелия Нинова взема решение значими въпроси. България се нуждае от контрапункт на досегашното статукво. Българска социалистическа партия има искания да играе значима роля. Тя споделя, че е единствената съпротива, което нито я прави съпротива нито я прави единствена. Ръководството би трябвало да има тактически нюх, а не да интригантства в името да резервира позициите си. В Българска социалистическа партия има съществени вътрешни спорове, които изиграха значима роля по време на тези избори.

Българска социалистическа партия беше длъжна да победи ГЕРБ тъй като България не може да живее прекомерно дълго време в това статукво, под знака на простотията, кражбата и лъжата. Българите харесват това статукво по доста аргументи. Българска социалистическа партия беше длъжна да оглави смяната на това статукво. Час по скоро Българска социалистическа партия би трябвало да се консолидира към група хора, които имат разбирането, че би трябвало да съберат най-хубавото, с което Българска социалистическа партия разполага, което не е доста. Тази партия застарява стремително.

Това, че техните гласоподаватели са възрастни хора, не се дължи нито на Нинова нито на Мишо Миков, това се дължи на проспаното време от Сергей Станишев. На идващите избори Българска социалистическа партия отново ще е като котка на парещ похлупак. Трябва един консенсусен водач, който да ги събере. Станишев измисли това да се почистват листите от съперниците, от неговите съперници. Не единствено на „ Позитано “, само че и в градовете. По времето на Станишев бяха смачквани цели организации, юношески и други. Оценяваха се хората дали са лоялни, а не дали са ефикасни.

Не може да направиш Йончева лидер на листата с цел да елиминираш Станишев. Смятам, че Нинова, като Бенковски и Хвърковатата чета взема решение, че би трябвало да се оправи с съперниците в партията.

Депутатите са двойно повече при Нинова, в сравнение с при Миков, само че са безусловно неефективни. Нинова няма запас за извънпарламентарена изява. Два месеца депутатите не са в Народно събрание и се лишиха от дебатите там. Ако на Нинова й би трябвало агитка на открито би трябвало Гергов да изпрати няколко рейса от Пловдив. Българска социалистическа партия няма запас за такива деяние. Нинова не е добра или неприятна за Българска социалистическа партия, не по принцип. Свидетел съм по какъв начин доста рационални ходове можеше да бъдат направени.

Ниската изборна интензивност на България на фона на тази в Европа е тъй като България се движи 6-7 години след страните от Европа. Нацията харесва статуквото – знае на кого да звънне, че би трябвало хеликоптерче за някой в планината, че би трябвало футболния тим да се поддържа. Хората счита, че във властта се краде и в случай че не крадеш си простак. Разбирането на българина, че евродепутатите получават несправедливо доста пари, които гласоподавателите в никакъв случай няма да видят не стимулира хората да отидат да гласоподават по никакъв метод. Никой не изяснява какво вършат депутатите в европейския парламент. Фигурите, които отиват там в никакъв случай не са били свързани с някакъв кастинг или преценка на качествата им. Нито един от евродепутатите на ГЕРБ, които навъртяха няколко мандата, не се знае какво вършат там. Известни единствено с това, че са сключили сполучливи бракове.

Какво се случи с пакета „ Мобилност “. Тръгнахме да догонваме нещата. Ние все сме някъде, гонейки влака. А за какво го гоним, като сме изпратили там хора?

Защо Румъния може да има референдум за корупцията, а българите този въпрос не ги интересува? Това стимулира Цветанов да си купи още няколко жилището, да си създадат всички тераси. Как по този начин българина се хваща по този начин лековато по какъв начин Бойко набил братовчед си. Тези лакърдии харесват на българина. Това е моя прочит на изборите – желае се това статукво.

Няма опрощение за това, и аз не одобрявам това което се назовава „ протестен избор “. Трябва да спрем с извиняването на народа. За безчинствата на Хитлер немският народ се считаше за съвиновен и към него са се отнасяли като съвиновен. Народа би трябвало да заплати цена. Тази цена ще я платят и мързеливите и умните и тези, които са желали да платят нещо само че не са знаели по какъв начин. Хората не са подготвени да рискуват, желаят някой да го свърши това, спестявайки им рисковете.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР