БСП трябва да демонстрира самочувствие и смелост и да поиска

...
БСП трябва да демонстрира самочувствие и смелост и да поиска
Коментари Харесай

Катя Николова: За 15 години Обединението на жените-социалистки напълно заслужи важната си роля в БСП

”БСП би трябвало да показва самочувствие и храброст и да изиска от хората доверие да ръководи, с цел да създадем България обективна и обществена страна ”, означи в отчета си ръководителят на ОЖС по време на VI Отчетно-изборна конференция
За 15 години Обединението на жените-социалистки изцяло заслужи значимата си роля в Българска социалистическа партия. Това сподели неговият основател и закрепостен ръководител от 2005 година до през днешния ден Катя Николова в отчета си по време на VI Отчетно-изборна конференция. Тя означи, че това е следващ и финален за нея отчет, защото няма да се кандидатира за нов мандат.

" В тази организация събрахме нашия възторг, гения и концепциите ни за развиването на партията. И поехме след фантазията си за свят, в който положителното е повече от неприятното, красивото е повече от грозното, рационалното е повече от безразсъдното ", сподели тя.

Обединението на жените-социалистки дава приноса си в реализирането на политиката на Българска социалистическа партия със своите над 200 клуба в страната и над 7500 активистки.

" Ние, дамите, ясно осъзнаваме нашата специфична задача през днешния ден, когато политическата система е в рецесия, за запазване единството на Българска социалистическа партия като европейска съвременна партия, означи още Катя Николова в отчета си. - Знаем, че най-важното е да работим за възвръщане на изгубеното доверие измежду част от гласоподавателите, за показване пред обществото на такива политики и на идея, за която хората да гласоподават и още веднъж да се върнат при Българска социалистическа партия. А за това е належащо да водим виновен разговор с тях, да имаме медиатори и представители в гражданското общество. Да предлагаме положителни подходи и управнически решения, които да основат чувството за непоклатимост и вероятност. Без опълчване, ненавист и разделяне ".

Катя Николова напомни и тематиките, по които Обединението на жените-социалистки е работило редовно и сполучливо през годините. " Клубовете ни все по-отчетливо и блестящо успяваха да слагат в дневния ред на обществото проблемите, свързани с насилието, демографската рецесия, бедността, сподели тя. - Обръщайки взор обратно, си припомням страстите, ентусиазма и насладата от постигнатия триумф в налагането на най-важната за нас тематика - равнопоставеността на половете в партийните ни стратегии и процедура. През последните 4 години акцентите в нашата работа бяха сложени върху няколко тематики - интензивно и уверено участвахме в инициативи, свързани с политиката за отбрана на дамите на пазара на труда и превъзмогване разликите в заплащането с мъжете, битката против бедността и безработицата, както и за подготовка и образование през целия живот, в отбрана на майчинството и децата, за прекъсване на демографската рецесия, против насилието във всичките му форми, против трафика на хора ".

Катя Николова означи също, че идния 50-ти Конгрес на Българска социалистическа партия е претрупан с доста упования и голяма отговорност за бъдещето освен на партията, само че и на страната. " Очакваме Конгресът да излъчи обръщение към обществото, че Българска социалистическа партия е мощна и дава своята поръчка да ръководи страната с политики, които ще подсигуряват на българските жители заслужен живот, по-висок витален стандарт, обществена отбрана, добави тя. - Българска социалистическа партия би трябвало да показва самочувствие и храброст и да изиска от хората доверие да ръководи, с цел да създадем България обективна и обществена страна. Това ще е нашата задача - да работим за избавяне на страната от пагубното дясно ръководство ".

В отчета си Катя Николова сложи доста висока оценка на работата на клубовете през последните 4 години. " Те бяха извънредно дейни и това проличава от многочислените мероприятия, които проведоха по главните за Обединението тематики, означи тя. - Много се гордея и се веселя, че нашата организация се отличава с единение и съгласие. Благодаря на членовете на Бюрото за дейната им и сърцата работа през миналите години. Благодаря за всички хрумвания, оферти, участия в разнообразни конгреси и за добре свършената работа, която през днешния ден ни дава самочувствие и ни изпълва с положителни упования за утрешния ден. Благодаря от сърце и на членовете на Националния съвет, които пропътуваха стотици километри, с цел да участват и да вземат участие в съвещанията и полемиките. Те отделяха от персоналното си време за отмора, с цел да участват на форумите на Националния съвет, за което съм признателна. Благодаря и на дамите народни представители и членове на Европейския парламент. Те в своята всекидневна работа и с борбите, които водят, отстояват правата на дамите. Вярвам, че новото управление на Обединението ще надгражда основаните положителни практики и ще отстоява завоюваните позиции, донесли му самопризнание, както от страна на сътрудници, по този начин и на съперници. Да бъда ръководител на Обединението на жените-социалистки в Българска социалистическа партия за мен беше чест ".
--
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР