БСП тръгва мобилизирана за изборите и очаква силни резултати. Това

...
БСП тръгва мобилизирана за изборите и очаква силни резултати. Това
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП излиза винаги за победа, мобилизирани сме за тези избори

Българска социалистическа партия потегля мобилизирана за изборите и чака мощни резултати. Това сподели евродепутатът Петър Витанов, който е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и част от Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова пред радио „ Фокус “.

„ Тръгваме с мотивация да се представим добре. Убедени сме в триумфа на Румен Радев, а за парламентарните избори се надявам да реализираме добър резултат. Аз съм футболен почитател и ще кажа, че Българска социалистическа партия е като ЦСКА – излиза постоянно за победа “, разяснява Петър Витанов.

„ Победа на първи тур за Румен Радев би опровергала доста „ харалани ГЕРБ “ и други пропагандатори. На първи или втори тур, значим е крайният резултат. Очаквам по-висока изборна интензивност на тези избори, което ще се отрази позитивно и на резултата на левицата “, счита още социалистът месец преди изборите за президент и парламент.

Петър Витанов сподели и за какво Румен Радев е заслужил доверието на левицата за втори мандат.

„ Радев не се подаде на комфорта да се помири с политическата обстановка, в която се намираше страната. Оглавявайки митинга на болшинството български жители, той се нарежда там, където го виждахме всички ние, редовите социалисти.

Ние не се примирихме с метода, по който страната беше ръководена. В това отношение той не ни съобщи. Непримирим към корупцията, автокрацията, антидемократичния режим “, добави Витанов.

Според Петър Витанов акцията за президент е „ всички против Радев “.

„ Проф. Герджиков не оставя подозрения, че е претендентът на ГЕРБ даже с това, че се изрича ласкаво за 12-годишното ръководство на Борисов. Към това ще прибавя и наличието на емблематична фигура на ГЕРБ в лицето на Радомир Чолаков, който пък е отпред на Инициативния му комитет. И всичко това го нарежда доста ясно в лагера на някогашните ръководещи “, сподели още Витанов и добави:

„ За Лозан Панов чаках, че ще е сериозен за метода, по който се управляваха институциите в България, а не да се концентрира върху облика на президента. Това беше другата изненада “.

По мотив настоящия скандал с канадския паспорт на водача на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, Витанов е на мнение, че президентът няма виновност за обстановката и по-скоро е бил измамен: „ Ако имаме неточно попълнена декларация, то виновността е на този, който я е попълнил, а не на някой различен “.

„ Продължаваме промяната “ ще открадне гласове от Българска социалистическа партия, само че доста повече от десните планове. В този подтекст, Българска социалистическа партия би трябвало да е доста дейна, с цел да убеди хората, че може да подсигурява действителната смяна поради поредната си политика на най-голяма опозиционна партия.

„ Идеологиите не са отживялост. Има ясно обособени леви и десни политики. Не може да се шикалкави, тъй като гласоподавателите ще усетят рано или късно измамата “, сподели още Петър Витанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР