БСП ще внесе предложение партийната субсидия да стане 8 лв.

...
БСП ще внесе предложение партийната субсидия да стане 8 лв.
Коментари Харесай

БСП предлага субсидията за партиите да стане 8 лв.

БСП ще внесе предложение партийната дотация да стане 8 лева на глас вместо досегашния 1 лева, оповестява " ТОПНОВИНИ ".

``
реклама

Като причина за това депутатът от левицата Александър Симов уточни държанието на финансовия министър Владислав Горанов към публицистиката от БСТВ Нора Стоичкова. Според него Горанов е отправил директна опасност към репортерката, като е декларирал, че ще спре дотациите за партията и тя ще остане без работа.

„ Това ясно демонстрира по какъв начин се държи властта към свободното слово. Това е целеустремено държание на ГЕРБ към свободните публицисти, защото не е изолиран случай “, акцентира Симов.

Той дефинира отношението на Горанов към Стоичкова като отношение на комендант на концлагер към хората в лагера. „ Виждаме ясна проява на политическа надменност, която не познава прекаленост “, съобщи депутатът и акцентира, че такова отношение не трябва да се търпи.

Според Симов намаляването на дотацията на партиите на 1 лева е било единствено с една единствена цел – опозицията да бъде сложена на колене и да бъде обезкостена, а свободното слово и всички свободни публицисти да бъдат сложени в ъгъла.

Припомняме, че през юли Народното събрание дефинитивно понижи парите за партиите от 11 лева на 1 лева за получен глас по искане на премиера Бойко Борисов. Тогава стана ясно, че ГЕРБ би трябвало да възвърне в хазната над 5,6 млн. лева, Българска социалистическа партия - към 4,3 млн. лева, а Движение за права и свободи - 1,2 млн. лева Левицата обаче към момента не е върнала надвзетите средства, защото разгласи, че няма налични, тъй като ги е изпозлвала за финансиране на БСТВ. Надвзетите пари ще бъдат върнати от идващите дотации. 

Темата за партийните дотации бе извадена на дневен ред от Слави Трифонов, който разкри, че партиите са получили повече от полагащите им се средства от бюджета - вместо по 11 лв. на глас, са им били изплащани по 13,25 лв..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР