БСП ще върне третия проучвателен мандат за съставяне на правителство

...
БСП ще върне третия проучвателен мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

БСП връща утре мандата на президента Румен Радев

БСП ще върне третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев на следващия ден в 17.00 ч., оповестиха от прессекретариата на президентството.

Сега Радев трябва да реши по кое време ще разпусне Народното събрание и да насрочи дата на изборите за 47-ото Народно заседание. Възможно е да попаднем и в обстановка на избори 2 в 1, защото предходната седмица Народното събрание посочи 14 ноември като дата, на която би трябвало да се проведат президентските избори. 

Припомняме, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към този момент разгласи, че от Българска социалистическа партия ще върнат мандата на 7 септември и обоснова решението с това, че макар напъните на левицата, не са съумели да получат поддръжка от " партиите на митинга ". Тя изрази вяра, че президентът ще задържи няколко дни разпускането на Народното събрание, с цел да може да бъде призната актуализацията на бюджета. 

Междувременно, председателят на Народното събрание Ива Митева насрочи изключително съвещание на Народното събрание на 7 септември, на което трябва да се гласуват на второ четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното публично обезпечаване. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР