БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство на

...
БСП ще върне третия мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

БСП връща мандата на 7 септември

БСП ще върне третия мандат за сформиране на държавно управление на 7 септември. Това удостовери водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещание на Националния съвет на партията.

" Всички знаете, че положихме оптимални старания за реализиране на болшинство и за образуване на постоянен кабинет и на работещ парламент. Знаете и резултата от нашите старания - трите партии на митинга ни отхвърлиха. Смятаме, че е безсмислено да се не престават напъните, да се предлага проформа министър председател. Няма смисъл от всичко това ", разяснява Нинова.

По думите ѝ е ясно, че няма предпочитание за постоянен кабинет. Ето за какво и решението на Националния съвет на партията е да върнат мандата неосъществен във вторник. 

Лидерът на Българска социалистическа партия обаче посочи, че са удовлетворени, че ще стартира актуализацията на бюджета в ускорени периоди. " Президентът може да забави няколко дни разпускането на Народното събрание, тъй че дефинитивно да се одобри бюджетът. За страдание, са почнали да летят всевъзможни оферти за актуализацията, нека не допуснем заплахата от популистко и предизборно наддаване, което най-после да не докара до резултат ", сподели още Корнелия Нинова. 

По-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание Ива Митева насрочи изключително съвещание на Народното събрание на 7 септември, на което ще бъдат гласувани на второ четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното публично обезпечаване. 

С връщането на третия мандат, президентът Румен Радев би трябвало да разпусне Народното събрание и да насрочи дата на изборите за 47-ото Народно заседание. Възможно е да попаднем и в обстановка на избори 2 в 1, защото по-рано през днешния ден Народното събрание посочи 14 ноември като дата, на която би трябвало да се проведат президентските избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР