БСП ще участва в национален протест срещу сделката с ЧЕЗ.

...
БСП ще участва в национален протест срещу сделката с ЧЕЗ.
Коментари Харесай

Протест срещу сделката за ЧЕЗ пред Министерския съвет

БСП ще взе участие в народен митинг против договорката с ЧЕЗ. Организатори са Движение за радикална смяна " Българската пролет " и политическа партия " Възраждане ".

Протестът е против цялостната политика на държавното управление на Бойко Борисов , водеща до: „ Геноцид на българският народ и бизнес. Политика, изпълнена с гафове и провали, като Истанбулската спогодба и престъпната продажбата на ЧЕЗ. Политика в поддръжка на грабежа на България и повсеместната корупция”.

Протестът ще се организира от 11 ч. пред постройката на Министерския съвет.

Междувременно в чешката столица започнаха диалозите със собственичката на „ Инерком” - Гинка Върбакова . Очаква се те да продължат до петък.

Вчера бяха разисквани елементи по към този момент подписания контракт и документите, нужни по процедура за Комисията за защита на конкуренцията. Представена е била и поръчката на българското държавно управление да влезе в договорката, с цел да придобие надзорен дял.

На този стадий няма индикации дали чешката компания е склонна да разреши присъединяване на българската страна.
Според източници на bTV диалозите ще са комплицирани поради арбитражното дело за няколкостотин милиона евро, което чешката ЧЕЗ води против България.

Освен това чешката компания прави вътрешно следствие по какъв начин са изтекли документите с сензитивна финансова информация към премиера Бойко Борисов. Това потвърдиха за bTV от централата в Прага.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР