БСП ще се отзове на евентуална покана за преговори по

...
БСП ще се отзове на евентуална покана за преговори по
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще подкрепи Румен Радев на втория тур на изборите

Българска социалистическа партия ще се отзове на възможна покана за договаряния по съставянето на държавно управление, съобщи Корнелия Нинова в първи коментар на изборните резултати след вота 2 в 1. Според първичните данни на социолозите, Българска социалистическа партия е трета политическа мощ с малко над 11% от гласовете на гласоподавателите.

Лидерът на левицата обаче акцентира, че партийната конструкция е такава, че изисква да бъде даден мандат за водене на диалози . По думите й пръв приоритет би трябвало да бъде изработването на бюджета за идната година.

" Трудното стартира от на следващия ден. Още по-фрагментиран ще бъде Народното събрание с " Възраждане " в него. Ние ще се отзовем в случай че бъдем поканени на договаряния за държавното управление и както до в този момент ще бъдем диалогични, само че и кардинални. Трябва да създадем болшинство в Народното събрание, с цел да можем да приемем бюджета за 2022-а година , съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани да се " търси разсъдък и политики по приемането на бюджета ".

Тя посочи, че 92% от симпатизантите на Българска социалистическа партия са подкрепили Румен Радев за президент . " Това е пребогат дан. Ние сме на трето място, позицията в предишния ни парламент ни оказа помощ да нямаме срив както при другите партии, при които загубата е доста мощна ", счита Корнелия Нинова . Затова левицата ще го поддържа и на балотажа .

По думите й тематиката за оставки на " Позитано " 20 все още не е обсъждана .

" Ниската изборна интензивност и то на избори 2 в 1 е мощна камбана към всички ни, знак за апатията на жителите към институциите. Това е огромна задача пред нас по какъв начин да го решим в бъдеще ", акцентира Корнелия Нинова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР