БСП ще реализира своите политики, които е отстоявала с годиниБорислав

...
БСП ще реализира своите политики, които е отстоявала с годиниБорислав
Коментари Харесай

Гуцанов от Разград: БСП вижда смисъла от своето участие в управлението във връщане на ролята на социалната държава

БСП ще осъществя своите политики, които е отстоявала с години

Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, организира среща с партийния актив в Област Разград, на която показа работата на парламентарната група на Българска социалистическа партия, присъединяване ѝ в държавното управление и задачите на Коалиция “БСП за България ” в ръководството.

Акцент бе подложен върху бюджета на Република България за 2022 година „ За първи път близо 1/3 от заложени в него средства са съсредоточени върху приходите на хората. Социалните ограничения включват: преизчисление на пенсиите, увеличение на поддръжката за фамилиите за развъждане на деца, повдигане на минималната работна заплата, увеличение на компенсациите за безработица, нарастване на помощта за хората с увреждания и други “, очерта социалистът. Дискутирани бяха и вътрешнопартийни въпроси.

По думите му в продължение на години Българска социалистическа партия е била главната опозиционна мощ, само че в този момент партията е в качеството си на съуправляваща и има опцията да осъществя тези хрумвания, които в продължение на години е защитавала в съпротива.

„ Като социалистическа партия Българска социалистическа партия вижда смисъла от своето присъединяване в ръководството във връщане на ролята на обществената страна “, посочи пред присъстващите Гуцанов и добави: „ Тази позиция Българска социалистическа партия защитаваше при провеждането на договарянията за сформиране на държавно управление и откри реализация в подписаното съдружно съглашение. Сега следва да откри реализация в държавния бюджет за 2022 година “

Набелязани бяха съответни проблеми в Област Разград, за които ще се търси решение през идните месеци.

На срещата участваха Денчо Бояджиев – кмет на Община Разград, Добрин Добрев – ръководител на Областния съвет на БСП-Разград и зам.- кмет на Община Разград, и Наско Анастасов – ръководител на Областния съвет на БСП-Разград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР