БСП ще настоява за намаляването на ДДС в малката потребителска

...
БСП ще настоява за намаляването на ДДС в малката потребителска
Коментари Харесай

БСП : Радваме се, че водещата политика на партията намира подкрепа

БСП ще упорства за намаляването на Данък добавена стойност в дребната потребителска кошница. Ще настояваме за 0% ставка за самун и хлебни произведения. Това сподели ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на конференция преди днешния съдружен съвет, оповестяват от БГНЕС. Той посочи, че тази концепция не среща поддръжка измежду съдружните им сътрудници.

" Ние се радваме, че политиката, която определихме като водеща за нашата партия – приходите на хората, цените на стоките и повишение благосъстоянието на българските жители, стартира да намира поддръжка в действителни изражения и в предложенията на съдружните сътрудници. В признатия бюджет през месец януари над 20 милиарда лева бяха отделени за обществена политика. Сега в идната актуализация виждаме, че се плануват нови 2 милиарда лева ", съобщи той.

По думите му " това демонстрира, че държавното управление в действителност се грижи за хората и нещата стартират да се случват по метода, по който сме ги дали обещание, с помощта на нашата парламентарна група ".

" Друго, което виждаме и желаеме да подкрепим в антиинфлационните ограничения, е че не престават данъчните облекчения за млади фамилии ", добави Свиленски.

" От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21%. Коалиционните сътрудници са съгласни от 1 октомври да се случи преизчисляването на пенсиите към средноосигурителен приход 2021 година. Всяко едно семейство в идващите месеци ще получи в допълнение данъчно облекчение от 50 лв. за всяко дете, за повече от едно дете – към 1100 лв. на година. Има единодушие и за отпадане на тавана на пенсиите – той да стане 3400 лв. ", уточни той.

По думите му те продължат да упорстват минималната работна заплата да се усили от 1 юли на 760 лв..

" Ще продължим да настояваме и за необлагаемия най-малко. Това предложение, не намира необятна поддръжка в обединението, само че Българска социалистическа партия ще го отстоява в идните договаряния, сподели още Свиленски.
Безплатните детски градини не престават да работят като мярка, тя ще продължава и в идващите години. Ще разпишем още тази седмица нужните законодателни самодейност, с цел да може да бъде обезщетен бизнесът ", сподели още Свиленски.

Борислав Гуцанов добави, че Българска социалистическа партия упорства за таван на цената на газа на сегашните нива и водене на договаряния, в това число с " Газпром ".

" Най-вероятно още идната седмица ще бъде вкаран закона за свръхпечалбите с изключение на на производителите, по този начин и на търговците на електрическа енергия ", разясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР