БСП сезира Конституционния съд (КС) за Закона за социалните услуги,

...
БСП сезира Конституционния съд (КС) за Закона за социалните услуги,
Коментари Харесай

БСП сезира Конституционния съд за Закона за социалните услуги, против закона е

БСП сезира Конституционния съд (КС) за Закона за обществените услуги, съобщи БГНЕС.
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова изясни, че в Конституционен съд са импортирани претекстове в размер на 38 страници. Нинова добави, че Българска социалистическа партия е срещу влизането в действие на закона. Нека Конституционен съд да каже има ли в закона текстове, които опонират на конституцията, сподели Нинова. И напомни, че е било анулирано влизането на закона точно поради зародилите страхове и напрежение.
Припомняме, че влизането в действие на закона беше отсрочено с 6 месеца. Стартът на броженията против него дадоха от " Атака " и един някогашен депутат от Движение за права и свободи. За кой тъкмо става въпрос, припомнете си в публикацията: " Депутати от " Атака " и някогашен от Движение за права и свободи потеглиха да провалят закона, за който майките на деца с увреждания се бориха ".
Основният претекст на " Атака " е, че законът застъпвал " наредба и философия, която е заложена в неприетата и спряна за създаване Стратегия за детето ". Коя е въпросната наредба и каква е въпросната философия - народните представители от " Атака ", водени в предлагането от Десислав Чуколов показват фаворизиране на неправителствени организации. А съгласно някогашния народен представител от Движение за права и свободи било неприемливо частни организации да могат да разполагат с нужни за оценка каква помощ е нужна на даден човек с увреждане данни, тъй като тези данни били сензитивна персонална информация - да вземем за пример данни за фамилно състояние, приходи, прочувствени и душевен проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР