БСП се събра на пленум днес, на който беше обсъждана

...
БСП се събра на пленум днес, на който беше обсъждана
Коментари Харесай

Политическата криза у нас: Какво реши националният съвет на БСП

БСП се събра на пленум през днешния ден, на който беше обсъждана политическата рецесия у нас.

С 98 гласа “за “ и 2 “против “ Националният съвет на Българска социалистическа партия реши:

- Потвърждава решението на ИБ и на парламентарната група на коалиция " Българска социалистическа партия за България " за преустановяване на договарянията с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с първия изследователски мандат;

- Народно събрание разпорежда на депутатите от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " да гласоподават срещу държавно управление, препоръчано от ГЕРБ-СДС;

- Българска социалистическа партия да взе участие в диалози за осъществяване на втори и трети мандат;

- Ако не се сформира постоянно държавно управление и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него.

„ България би трябвало да има постоянно държавно управление, само че в случай че надделее здравият разсъдък и се разберем по главните цели, а не лист по 20 фантазии. При това изискване няма да подкрепим първия мандат “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

„ При всички случаи няма по какъв начин да оставим нулиран бюджет след 10-ти, тъй като това ще сътвори огромни проблеми. В най-лошия вид ще бъде удължение на бюджета, ние вършим всичко допустимо да има държавно управление, само че не непременно “, акцентира Гечев.

„ Ние ще бъдем градивна съпротива на първия мандат със съответните корекции, които би трябвало да бъдат направени в политиките, само че дано да забележим по какъв начин ще се развият нещата - това е отговорност на първите и вторите ”, посочи още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР