БСП се радва, че е изнервило силно мастодонта ГЕРБ. Хората

...
БСП се радва, че е изнервило силно мастодонта ГЕРБ. Хората
Коментари Харесай

Друг е скандалът, който убива България, „Банов“ е следствие

БСП се радва, че е изнервило мощно мастодонта ГЕРБ. Хората на Борисов се хвърлят на амбразурата, пред камерите и микрофоните. Треска ги тресе - може да им измъкнат кокала. Затова в партията е оповестена тотална готовност, пропагандната машина работи на цялостни обороти.
Няма никакво подозрение, че дейностите на министър Банов са неприемливи. Ясно е също, че това е модел, а не изключение. Както и че матрицата е заложена преди трийсетина години и прилагана от всички управлявали до момента.

Никой обаче не приказва за това. Предпочитат се нападки и замеряния с обиди. Повече от всичко се приказва за морал, че са прекрачени граници. И го споделят хора, които от дълго време са въплъщение на политически разврат и честен разпад. Същите тези недоумяват, за какво се подвига толкоз звук за „ някакви си “ 700 000 лв.. Нищо парА! Представяте ли си?!

Какво прави Банов в тази обстановка. Банов първо реагира цивилизовано, като разгласи, че ще подаде оставка. Това го направи по линия на домашното образование. След това потегли по партийната линия и почна да се излага. Не подаде оставка, почна да се изяснява, а най-после се показа за жертва и се опита да ни разплаче с паниките си, че в учебното заведение, където учело детето му се подигравали, че бил министър. Ами да го изпрати в Лондон или Париж, какъв брой му е. Колегата му Горанов по какъв начин избави децата си от напрежението след пернишкото земетресение, като се реалокира с тях в първокласен парцел на кръстника. Ако Банов няма подобаващ кръстник – да си откри. За подобаващ автограф под подобаващ документ все ще се навие някой.

И за какво Банов не се замисли, по какъв начин по този начин министерския пост е мотив за насмешки, а не за горделивост? Чия е заслугата? Не е на децата, сигурно.

Страстите в обществото припомнят клокоченето под повърхността на развития социализъм през далечната към този момент 1988 година Българска комунистическа партия е обезпокоена, тъй като стопанската система издъхва. В соцлагера ври и кипи, появяват се дисиденти и различни политически субекти. Тодор Живков наподобява непреклонен. Под повърхността на прокламираната непоклатимост се описват политически вицове, а множеството българи псуват властта. На политбюро децата са в чужбина. Някои на върха усещат края, само че не знаят по кое време тъкмо ще се случи. Затова изнасят компании и пари на Запад. Към загниващия капитализъм… Милиарди потънаха в сметките на по-първите приятели. Малцина се опълчват на режима, само че всички се надяват да падне. Затова в последна сметка не го смъкнаха цивилен митинги, а вътрешно партиен прелом.

Подобно е ситуацията в този момент. Хората роптаят, чакат радикална смяна, само че в случай че може да я направи някой различен. Може и извън. Най-реално е обаче сриването да стане след вътрешни крамоли и войни. Икономиката буксува, вложения няма, непознати компании се изнасят. Това е значимият диалог, който би трябвало да водим.

В абсурда „ Банев “ има неща, които нервират. „ Заподозреният “ създател на записите Ангел Ангелов бил изнудвал 4 години Банов. Но Банов си траел нито на прокуратурата споделил, нито взел някакви други ограничения. Още по-дразнеща е „ новината “, че Ангелов, който от 2016 година е към този момент в Министерство на образованието и там заплашвал някакъв началник на дирекция. Но и там си траели до момента. Накрая зам.-главният прокурор Гешев ще арестува Ангелов на пъпа на София и ще го натика в кауша. Той би арестувал и Елена Йончева, само че го възпират идните избори. В смисъл, че с изключение на за европарламент може да се окажат и за Народно заседание.

В същото време България продължава да е последна по всички индикатори за витален стандарт и отличник по заболявания, смъртност, беднотия, неначетеност, корупция и прочие Това е същинската полемика.

Кой печели от цялата тази шумотевица? Доган, естествено. Сгушен в сараите, той следи сеир и чака комфортен миг да прокара каквото си е наумил. Под крилото му Пеевски продължава да вилнее, а Българска социалистическа партия и ГЕРБ не смеят даже да упоменат имената им. Ето това е ИСТИНСКИЯТ СКАНДАЛ. Нещо повече – драма е, която отива към покруса, тъй като е застрашено съществуването на България.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР