БСП се пребори за още едно общинско жилище в район

...
БСП се пребори за още едно общинско жилище в район
Коментари Харесай

Диана Тонова: БСП се пребори за още едно общинско жилище в „Надежда“

БСП се пребори за още едно общинско жилище в регион „Надежда“. Това сподели Диана Тонова, заместник-председател на Постоянната комисия по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна в СОС.

„На съвещанието тази седмица беше импортиран отчет от кмета на регион „Надежда“ за основаване право на градеж върху парцел, основан от обединяването на два парцела, единият от които общински, против обезщетение с даване в благосъстоятелност на Столична община на равностойни независими обекти, изясни Диана Тонова. – За следващ път кметът на региона внесе отчет, който пази най-вече частния интерес. Предлагаше се обезщетение в размер на 23%, при пазарно такова от 27-28%. Формално легален, отчетът даваше опция на частното лице да придобие доста по-голям размер застроена повърхност, респективно доста по-сериозна облага, при отбягване на конкурсна процедура“.

Диана Тонова изрично се опълчи на ниския % обезщетение като посочи, че ползата на Следствен отдел към окръжна прокуратура освен, че не е предпазен, само че е и съществено оскърбен за сметка на облагодетелстването на частния сътрудник. „Ако Следствен отдел към окръжна прокуратура учреди право на градеж единствено върху личния си парцел, ще получи обезщетение почти същата площ в благосъстоятелност, каквато и при обединяването на двата парцела, изясни тя. – Частното лице обаче, в случай че строи единствено върху своя парцел, ще реализира два пъти по-малко застрояване. Затова настоях най-малко да бъде повишен процентът обезщетение, с цел да получи Столична община още едно жилище. Вносителят не можа да опровергае причините и комисията одобри предложение, процентът да бъде повишен от 23 на 28. Така на процедура спечелихме още едно общинско жилище“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР