БСП се обяви срещу сделката за ремонта на щурмовия самолет

...
БСП се обяви срещу сделката за ремонта на щурмовия самолет
Коментари Харесай

БСП срещу сделката за ремонта на Су-25

БСП се разгласи против договорката за ремонта на щурмовия аероплан Су-25 с претекста, че цената е раздута, а състезанието е изопачен, защото е бил единствено с един участник. Военният министър Красимир Каракачанов отговори, че единствено един претендент се е явил, а сметките на левицата за цената на ремонта били мощно пресилени.


Левицата прикани военния министър неотложно да преразгледа договорката за ремонт на 14 самолета Су-25 с определената беларуска компания с аргумента, че авансово оповестената цена била раздута над три и половина пъти.

Николай Цонков, зам.-председател на комисията по защита ( " Българска социалистическа партия за България " ): Подготвя се следващия обир от МО на стойност 180 млн. лева Зад гърба на българския парламент и погазвайки жестоко българския народен интерес.

Пред парламентарната комисия по защита военният министър оспори аритметиката на Българска социалистическа партия за цената на ремонта.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Стойността на ремонтите възлиза на 41 млн. лева без Данък добавена стойност, като при нужда от спомагателни поправки, сумата може да доближи най-много 82 млн. 510 хиляди лева без Данък добавена стойност, за което наложително е нужна глоба на Министерския съвет.
Българска социалистическа партия попита за какво българска компания не е позволена до състезанието и за какво той е бил единствено с един участник.
Николай Цонков, зам.-председател на комисията по защита ( " Българска социалистическа партия за България " ): Защо единствено една компания взе участие в публичната поръчка - тук виждаме съревнование с един кон. Да не забравяме, че имаме български цех в лицето на " Авионамс ", който е профилиран в ремонт на самолети и хеликоптери.Защо не е поканен българският цех?
Каракачанов отговори, че съгласно отчета на Военновъздушни сили, лиценз за ремонта на Су-25 имат единствено две компании - съветската " Кубинка " и беларуската " Баранович ".
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: С оферта се отзова единствено беларуският цех. Поради тази причина, заради липса на втора оферта, няма по какъв начин да приказваме за повече участници.
На обвиняването на левицата, че не е позволена българската " Авионамс " до състезанието, Каракачанов отговори, че компанията не е предоставила лиценз за ремонт на Су-25.
 Авиобаза Авиобаза "Безмер " - домът на щурмоваците СУ-25
Освен МиГ-29, българските Военно-въздушни сили разполагат и с щурмови самолети Су-25. Да управляваш такава машина, е извънредно предизвикателство и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР