БСП призовава и категорично настоява всички оценени проекти да получат

...
БСП призовава и категорично настоява всички оценени проекти да получат
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Министерство на икономиката дава финансова помощ само на 1555 от общо 6090 малки предприятия

БСП приканва и изрично упорства всички оценени планове да получат поддръжка за превъзмогване на последствията от пандемията, съобщи претендентът за депутат в листата на социалистите за 25-ти МИР в София

Едва 1555 плана от общо оценени 6090 ще получат средства по програмата за поддръжка на дребни предприятия с оборот над 500 000 лв. за превъзмогване на икономическите последствия от пандемията от Covid-19. Това заяви претендентът за депутат Станислав Младенов, който е с преференция 103 в листата на " Българска социалистическа партия за България " в 25-ти МИР в София. Одобрените от Министерство на стопанската система планове за финансиране са били оповестени през вчерашния ден.

" Само една четвърт от плановете, които са били в оценка, е скандално малко, разяснява Станислав Младенов. - Дълг на Министерство на стопанската система е да вземе нужните ограничения по този начин, че повече дребни предприятия да бъдат подкрепени. Досега тъкмо те не са получавали никаква поддръжка от страната за справяне с последствията от пандемията. А точно дребните предприятия с оборот над половин милион лв. са гръбнакът на българската стопанска система. Това в особена степен важи за Сектор " С " - преработваща индустрия ".

Кандидатът за депутат от " Българска социалистическа партия за България " добави, че 864 е броят на отхвърлените претенденти поради невисок брой точки, събран при оценяването на плановете им.

" Българска социалистическа партия приканва и изрично упорства всички претенденти, които са в аварийния лист да получат финансиране за подкрепяне на активността им с оглед превъзмогване на проблемите, зародили поради пандемията, съобщи Станислав Младенов. - Държавата би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да обезпечи в допълнение финансиране за всички кандидатствали и утвърдени планове ".

Станислав Младенов добави, че и в идващото Народно заседание Българска социалистическа партия ще продължи да упорства за директна финансова поддръжка за ликвидност за дребния и междинен бизнес. " Това би трябвало да бъде главен приоритет на страната, защото става дума за личните й данъкоплатци, изясни той. - Малките предприятия са най-уязвимата, само че и най-перспективна част от българската стопанска система, тъй като тя генерира нейната добавена стойност. И трансформирането на средства, предопределени за директна финансова поддръжка за ликвидност, в заеми е извънредно погрешен метод. Срещу него Българска социалистическа партия ще продължи да се бори в идващото Народно заседание ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР