БСП принципно подкрепя Закона за филмовата индустрия, но с уговорката

...
БСП принципно подкрепя Закона за филмовата индустрия, но с уговорката
Коментари Харесай

Нона Йотова разкритикува управляващите

 " Българска социалистическа партия кардинално поддържа Закона за филмовата промишленост, само че с ангажимента предложенията на левицата  да бъдат признати “, това посочи от парламентарната естрада националният представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Нона Йотова. Тя акцентира, че съгласно предлагането на ръководещите изпълнителният шеф е единственият, пред който ще се регистрират 47 млн. лв., отделени за кино: " Няма да има различен, който да управлява, ревизира и стопира лобистки решения “.

Депутатът от Българска социалистическа партия подлага на критика ръководещите, че в тяхното предложение няма устав, по който да се дефинират помощите за претендентите. " Във вашето  предложение това зависи още веднъж от шефа, като това не подсигурява некорупционни практики “, безапелационна бе Нона Йотова.

Йотова изрази терзание, че изборът на членове на  Националния съвет за кино може да бъде непрогледен, защото съгласно предлагането на ГЕРБ те ще се избират само от шефа на организацията, а не както до момента - по предложение на всички професионални гилдии.

" Нужно е държавното подкрепяне да бъде ориентирано на първо място към българските създатели. Трябва да бъде признато най-малко един от продуцентите да е с български генезис “, акцентира депутатът от левицата.

" Заради всички тези дефекти на Закона настояваме за допустимо най-дълъг интервал за оферти към законопроекта, с цел да се изчистят всички неясноти “, моли изявлението си Нона Йотова. 

Управляващите одобриха предлагането на Българска социалистическа партия и усилиха периода за внасяне на оферти на три седмици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР