„БСП предупредихме – министър Тагарев ще посегне и на последното

...
„БСП предупредихме – министър Тагарев ще посегне и на последното
Коментари Харесай

Зафиров: БСП предупредихме – министър Тагарев ще посегне и на последното ни ракетно въоръжение


„ Българска социалистическа партия предупредихме – министър Тагарев ще посегне и на последното ни ракетно въоръжение. Преди седмица той отговори уклончиво на моя въпрос ще бъдат ли предоставени зенитно-ракетни комплекси С-300 на Украйна. Днес, това се случва, като този път отговорността се трансферира на Народното събрание, с вносители представителите на ръководещите партии. “ Това съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание през днешния ден зам.-председателят на Българска социалистическа партия и член на парламентарната комисия по защита Атанас Зафиров.

Той цитира план за решение за изключително съвещание на Комисията по защита, което следва да се организира през днешния ден. „ България да даде на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети. Колко са? Къде са? Какво тъкмо не е изправно? Защо не могат да се инсталират – нито дума? “

По думите му разумният въпрос е дали идната стъпка ще бъде да дарят и самите зенитно-ракетни комплекси. „ Правителството и военният министър не престават да следват политика в ущърб на българския народен интерес и Българската войска. Различното е, че това се вкарва като решение на Народното събрание “, уточни Зафиров.

„ Дори не са се постарали да напишат претекстовете както би трябвало. В плана за решение се цитира член 16, т. 9 от Закона за защитата, който в действителност споделя, че Народното събрание упражнява надзор върху органите на изпълнителната власт. Никъде не споделя, че Народното събрание може да подарява по този метод муниции и въоръжение “, цитира социалистът и попита: „ Наясно ли е министър председателят какво се случва, наясно ли е държавното управление какво се случва? Кой носи политическата отговорност и по кое време най-сетне министър Тагарев ще си подаде оставката поради политиката, която организира и антибългарските си дейности? Нещо повече – в плана за решение е записано, че това се прави за възстановяване отбранителните качества на Р. България. Е, по какъв начин подобряваме отбранителните качества като си даряваме последното останало ракетно въоръжение, което охранява небето над София и АЕЦ Козлодуй “, реагира Зафиров.

Той бе безапелационен: „ Българска социалистическа партия упорства за незабавната оставка на министър Тагарев. Той, целеустремено води политика срещу българските национални ползи и в ущърб боеспособността на Българската войска. Недопустими дейности, зад тила на българския народ, за което ще се понесе тежка политическа отговорност.

В коментара си пред медиите Атанас Зафиров добави още, че България се трансформира в страна, в която не е ясно кой взима решенията, нито кой носи политическата отговорност, нито къде се взимат тези решения.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР