БСП, ПП и ДБ са взели повече места в комисии,

...
БСП, ПП и ДБ са взели повече места в комисии,
Коментари Харесай

В четворната коалиция се скараха за местата в парламентарните комисии

БСП, Политическа партия и Демократична България са взели повече места в комисии, в сравнение с им се поставят, а ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ са били ощетени. Това стана ясно от искания на Има Такъв Народ, оповестени в пленарната зала. Партията на Слави Трифонов се разгласи за почтено систематизиране на местата, а останалите им съдружни сътрудници желаеха дебатът да се води някъде другаде, а не от парламентарната естрада, написа Tribune.

„ Не е мястото в пленарната зала за систематизиране на местата в комисиите. Парламентът се забавлява с интриги “, разяснява претенциите на сътрудниците си от Има Такъв Народ водачът на Демократична България Христо Иванов.

Той заявява, че в случай че се стигне до умозаключение, че Демократична България са получили повече места, персонално ще напусне правната комисия.

„ По рационално е да обсъдим още веднъж разпределението. Най-голямата неправда е, че опозицията бе лишена от заместникпредседателските места в парламентарните комисии. Моля, да се отхвърли предлагането на Има Такъв Народ и да се сътвори комисия по въпроса “, предложи Иванов.

В отговор Тошко Йорданов уточни, че е налице една неправда.

„ Нека и другите парламентарни групи да получат места. Няма нищо срамно Народното събрание да реши, а не да обсъждаме по коридорите “, посочи Йорданов.

Представителят на Движение за права и свободи Халил Летифов поздрави Има Такъв Народ, че са признали истината – опозицията е ощетена с разпределението на местата в парламентарните комисии.

„ Това е резултатът, когато обединението заседава в мола “, посочи Летифов.

Георги Свиленски пък съобщи, че като им се падат 2,6 места, не можели да разделят Крум Зарков на две.

Проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия добави, че е засегнат и прикани да се прекъсне този „ съществено детски спор “.

„ В края на краищата има кантар, да се премерят депутатите от другите групи и да разпределим местата“, иронизира социалистът разпрата в пленарната зала.

„ Престанете да гледате на Има Такъв Народ като на хора, които безусловно търсят спор. Ние сме кардинални “, отговори му Виктория Василева от партията на Слави Трифонов.

„ Една работа, като тръгне изкривено, върви по този начин, до момента в който не се оправи. Преразгледайте цялото систематизиране, уважете правилата, прилагани до момента, и ще видите по какъв начин нещата ще се оправят “, безапелационен бе и депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР