БСП поставя образованието като основен приоритет в своята политика, затова

...
БСП поставя образованието като основен приоритет в своята политика, затова
Коментари Харесай

БСП поставя образованието като основен приоритет

БСП слага образованието като главен приоритет в своята политика, по тази причина ще отстояваме финансиране на образованието не по-малко от 5% от Брутният вътрешен продукт, както и 1% за висше обучение, 0,5% за просвета и 1% за просвета. Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” за 11 МИР в Ловеч Ирена Анастасова. Заедно с претенденти за народни представители и евродепутати тя беше посетител на тържествата по случай 24 май в Троян. Анастасова изрази увереност, че вложенията в обучение и просвета са тези, които могат да изведат страната ни до сериозен напредък в стопанската система. " Средствата, вложени за придобиване на обучение и професионална подготовка, на познания и умения на хората, са главен фактор за повишаване на тяхната продуктивност. Възвръщаемостта на тези вложения е огромна както за обществото като цяло, по този начин и за обособения човек ", съобщи Ирена Анастасова. Тя акцентира, че образованието се нуждае от съответни, а не привнесени или измислени в кабинетите промени и Българска социалистическа партия има волята това да се случи.
Анастасова благодари за поканата на кмета на общината Донка Михайлова и оцени високо напъните на троянци да запазят и развиват традициите, да слагат на фундамент грижата за децата.
За локалните проблеми в областта на образованието сигнализира и лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Пловдив област и дълготраен преподавател Веска Ненчева. Според нея би трябвало да се чува по-силно гласът на българския преподавател и просветник. Тя напомни, че в Карлово учители и общност подвигат глас за спасяването на техникума от апетитите на общината да го придобие дружно с прилежащите му парцели.  Стотици са се подписали учебното заведение да остане държавно, тъй като буди подозрение форсираната и непрозрачна процедура в Общинския  съвет на Карлово техникумът от държавно да стане общинско учебно заведение. Карловските социалисти и общински съветници са подкрепили подписката в отбрана на  техникума, само че по думите на Ненчева, остават подозренията за нездравословен интерес на някого към придобиване и ръководство на учебните парцели.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР