БСП поиска изслушване на главния прокурор Иван Гешев в Народното

...
БСП поиска изслушване на главния прокурор Иван Гешев в Народното
Коментари Харесай

БСП стартира подписка за изслушване на главния прокурор в НС

БСП изиска чуване на основния прокурор Иван Гешев в Народното събрание. За това оповестиха още през вчерашния ден от левицата. Държавният обвинител бе в пленарната зала неотдавна, само че показа отчет за дейностт на прокуратурата за интервал, в който той не я е оглавявал.
Социалистите са събрали към този момент 70 подписа при нужни 24. Искането би трябвало да бъде гласувано и в пленарната зала.

Главният прокурор би трябвало да изготви отчет за това по какъв начин се извършват законите за страната през този интервал – от януари до юли, в това число. Този отчет би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание, като категорично наблягам, че предлагането включва отчетът да бъде прегледан в зала “, изясни депутатът Антон Кутев.

Преди няколко дни точно той остро осъди метода, по който работи държавното обвиняване и даже откри аналогия на Гешев с Вишински.

" Ние поредно сме " за " оставката на Иван Гешев и настояваме за нея ", съобщи Кутев през днешния ден.

Искането за чуването на държавния обвинител е с концепцията да се обясни какви тъкмо са пълномощията на основния прокурор.

" Прокуратурата изкара нещо, което би трябвало да има качеството на доказателствен материал. Отгоре на всичкото, събрано със СРС за хора, за които дори няма формирана прокурорска инспекция ", добави той.

Кутев даде образец с депутата от Българска социалистическа партия Александър Паунов, за който преди време стана ясно, че е приказвал по телефона с укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков. " Може да е морално укоримо да си приказваш с Божков, само че аз примерно съм си водил преписка с десетки наказани хора, в качеството ми на ръководител на комисията по жалбите ", изясни Кутев.

" Протестът, който се случва под прозорците ни всеки ден от 15 дни, направи по този начин, че тематиката за прокуратурата, за пълномощията на основния прокурор, за действителната власт, която той извършва, за метода, по който той извършва своите пълномощия, ще бъде тематика на идващия политически интервал, който уповавам се да стартира напълно скоро с предварителни избори ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР