БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със

...
БСП поема своята отговорност към българските граждани. Готови сме със
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП се готви задълбочено за решаване на проблемите на хората

БСП поема своята отговорност към българските жители. Готови сме със законодателни начинания, които сме заложили в своя проект за първите 100 дни ръководство, както и средносрочни и дълготрайни ограничения, които са заложени в бюджета за 2022 година, разгласи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 23-МИР София пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че още през цялото време бъдещото държавно управление ще бъде подложено на напън от две страни – интернационален и вътрешен. Международният ще бъде по линията на приемането на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Проданов акцентира, че Българска социалистическа партия е „ за “ това, само че откакто бъдат изпълнени всички условия, които има по контракт Северна Македония към нас. Социалистът разяснява, че левицата желае да разбере позицията на всички партии, участващи в изборния развой по този въпрос, тъй като остава чувството, че някои партии единствено гласно споделят позицията на левицата, само че не е по този начин.

" Българските жители имат право да знаят, с цел да не се окаже измамен някой след изборите ", безапелационен бе той.

За вътрешния напън Проданов изясни, че ще бъде обвързван със обществените безредици в резултат на високата инфлация, повишаващите се цени.

Като предпочитани ограничения, които левицата ще предложи, Проданов уточни – 200 kWh сила за енергийно бедните фамилии, преразпределение на свръхпечалбите на производителите и търговците на ток; понижаване от 20 на 9% на Данък добавена стойност за производителите и търговците на сила, както и на храните в дребната потребителска кошница. По думите му не би трябвало да забравяме, че от 01.01.2022 година и битовите консуматори ще излязат на свободния пазар.

" Ако не бъдат подхванати ограничения, с цел да се отсрочи тази дата и да се възстановява ситуацията, не ми се мисли за каква обществена рецесия ще става въпрос ", предизвести социалистът.

Той акцентира, че левицата ще търси консенсус в идващия парламент за отсрочване на тази дата. Според него протичащото се сега с цените на тока ясно демонстрира, че приказките за реализиране на леви резултати с десни ограничения не е правилно.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР