БСП подхвана оставката на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов.

...
БСП подхвана оставката на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов.
Коментари Харесай

БСП сравни Емил Христов с Пилат Понтийски

БСП подхвана оставката на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Според Филип Попов той си измил ръцете по проблема с хората с увреждания като Пилат Понтийски. Каква опасност бяха тези хора за народните представители, недоумява аленият народен представител. Те желали единствено да споделят болката си.

В същото време Емил Христов разрешил обиди по адрес на левицата. Предлагам Народното събрание да се засрами един път вечно, ядоса се Станислав Станилов. Излагаме се в очите на гласоподавателите, акцентира той. Това не е седянка, изригна атакистът.

Нормално ли беше унижението за тези хора, попита аленият Михаил Христов.

Движение за права и свободи настояха за отстояване на евроатлантическите ни полезности. Бягало се от значимите за хората проблеми. Партията осъждала държанието на Емил Христов. Не одобряваме модела на двойните стандарти, отсече Халил Летифов.

Припомняме, настояването за оставката на зам.-председателя на Народното събрание е обвързвано с отвод да допусне до постройката на Народното събрание протестиращи родители на деца с увреждания на 18 април.

" Ние сме задължени на хората с увреждания и сме длъжни да създадем нещо за тях, тъй като представляваме Народното събрание и страната. В Народното събрание няма една зала, която да е пригодена за хора с увреждания. Именно болшинството би трябвало да им обърне внимание. Недопускането на хората с увреждания в Народно събрание демонстрира това, в което цялата страна упреква Народното събрание - бездушието на властта ", изясни Антон Кутев.

Според него ГЕРБ освен би трябвало да ги предложения да ги изслуша, а да вземе ограничения върху това, което те оферират. " Вместо това даже не ги пуснаха в постройката на Народното събрание. Това е повода за настояването ни за оставка на Емил Христов ", добави Кутев.

Той разяснява, че единственото, което създали ръководещите, е нелепа промяна в ТЕЛК, която по-късно е спряна. " Затова хората за шести път са на улицата. Те бяха там и през вчерашния ден, само че ГЕРБ още веднъж ги нямаше ".

" Хората с увреждания твърдяха, че системата ги убива, а народни представители не желаят да го чуят. А всеки знае, че с 250 лева или 300 лева на месец не може да се живее. Едно дете с увреждания, до момента в който е дете и навърши 18 години, получава 850-900 лева на месец, в случай че е с 90% увреждания. В момента, в който навърши пълноправие, стартира да получава 250-300 лева Но тази присъда за тях става доживотна ", добави Антон Кутев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР