БСП подготвя колективен иск заради повишението в цените на месечните

...
БСП подготвя колективен иск заради повишението в цените на месечните
Коментари Харесай

БСП подготвя колективен иск заради увеличението на цените от мобилните оператори

БСП приготвя групов иск поради покачването в цените на месечните абонаменти. Това разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Битката ни с несправедливото нарастване на цените на мобилни оператори продължава. С мен е Емил Георгиев - той е ръководител на Федерацията на потребителите. Организираме групов иск през Федерацията на потребителите - доста хора нямат опция да си наемат юристи, да заплащат разходи, не им стигат парите да си платят телефоните, камо ли да водят каузи. 

Подготвили сме типова тъжба, която ще качим и всеки може да си я попълни, да я подаде във Федерацията на консуматори, няма да заплаща такса. Ние поемаме отговорността да заведем групов иск за оповестяване на неравноправни калузи в договорите на мобилните оператори, както и за обезщетение на тези, които към този момент са плащали по-високите такси ", съобщи Нинова. 

Емил Георгиев разгласи пред медиите, че държавните органи не поставят задоволително старания за отбрана на потребителите. Той напомни скорошния случай, при който се разбра, че ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите е скрил 3 отчета и има подозрение за взимане на рушвет.

" С години Народното събрание не се преценява с директивите на Европейската комисия. Там е записано, че при такива нелоялни търговски практики глобата е най-малко 2 млн. евро. При нас оптималната глоба е 50 хиляди лева Това е парадайс за всеки, който нарушава законите и директивите ", сподели още Георгиев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР