БСП почете с цветя паметта на жертвите на Холокоста“… Румен Радев

...
БСП почете с цветя паметта на жертвите на Холокоста“…
Румен Радев
Коментари Харесай

Комунисти и путинисти говорят за „човеконенавистни прояви“?

„ Българска социалистическа партия уважи с цветя паметта на жертвите на Холокоста “…
„ Румен Радев уважи паметта на жертвите на Холокоста “…

„ Престъпленията и жертвите не трябва да се не помнят, поуките също – да сме непримирими към човеконенавистни прояви, ненавист и принуждение. Никога повече да не ги позволяваме “, споделя Корнелия Нинова, а зад тила ѝ седи сянката на предходните изявления по какъв начин не би трябвало да се дава оръжие на защитаващите се украинци, защитаващи свободата си от агресора, защитаващи децата си от ракетите и патроните, дамите си от автоматите и изнасилванията. 

Но другояче с цветенца в ръка споделя: „ … да сме непримирими към човеконенавистни прояви… “

А Радев? „ Миротвореца “? И той измежду най-гласовитите по какъв начин не би трябвало да оказваме помощ на украинския народ да се бори с нашественика. 

***

Комунисти приказват срещу „ човеконенавистни прояви “

????

Нали Българска социалистическа партия я назовават Столетницата? Защо е Столетница, а не е Тридесетилетница? Защото не съществува от началото на Прехода, не. Пише се наследница на Българска комунистическа партия. 

Същата Българска комунистическа партия, която пращаше хора в лагерите поради политически вицове, за инакомислие, опозиционни водачи, частни притежатели, пращаше в лагерите неуместните на личната си власт. В лагерите – където надзиратели са се гаврили с тях. Безброй разкази има за убийствата и малтретирането. Джазмузикантът и цигулар Сашо Сладура е изпратен в лагер за политическите си вицове и неуместното си държание на безгрижник, свирил неразрешена музика. След няколко дни е бил пребит до гибел с железни пръти. 

Стригането по улиците, печатите по краката, арестите за плоча на Бийтълс, доносите, слухтенето, стрелбата в тил на границата. Сега разните чугунени глави, с трогване и завист в очите, споделят, че едно време границите ни се пазели (демек: не като сега), стреляло се на месо! 

Само дето пропущат да обяснят, че се стреляше на месо по излизащите, не по влизащите. Не по мигранти, искащи да влязат, не – българи стреляха по българи, които се опитваха да избягат от концлагера, в който бе превърната страната ни.

Тези „ наследници “, които не се отхвърлят и не се срамят от „ наследството “ си, седнали да каканижат речи за „ човеконенавистни прояви “…!!!

Тези, които през днешния ден се поставят в услуга на путин, чиито войски избиват деца, изнасилват дами, изтезават пленници, седнали да се упражняват по обществено говорене, дрънкайки за жертви и по какъв начин не трябвало да се не помни, по какъв начин трябвало да се помнят уроците на историята?!

Наглост, безочливост и отново безочливост. Двуличие, твоето име е путинофил.

Да, да – знам какво се пробват да създадат. Опитват се да подсетят, че руският съюз (демек русия, с отпратка към днешна русия) е освободил Европа от нацизма. 

Нали са научени да си играят със знаци и да споделят и вършат едно, а да имат поради друго, в случай че ги питаш – от чисто човешки подбуди са водени, само че действително: подсещат електората, че има още една причина да се кланя до земята от признателност на „ освободителите “. Кой какво прави – българите би трябвало да са 24/7 признателни на русия и да вървят приведени от признателност, да се благодари постоянно, постоянно, до края на света – с признателност, която се показва в безропотност. 

Същите „ освободители “, които ни окупираха, откраднаха златото и архивите. 

Същите „ освободители “, които започнаха Втората международна дружно с Хитлер, подписвайки Молотов—Рибентроп (!!!) и нахлувайки в Полша, нахлувайки във Финландия. 

Същите „ освободители “, които дни наред не могат да повярват, че приятелчето им Адолф се е обърнал против тях. А след това се постанова американците да им оказват помощ с лендлийз. 

Същите, които и до през днешния ден се пишат, че те са освободили Европа, надали не еднолично. А действително – без американците и британците, щяха да са кръгла нула, умрели от апетит и без естествени оръжия. 

Подпирачките на путин в България седнали срещу „ човеконенавистни прояви “ да говорят…

Представители на русия не са поканени на честванията на 78 годишнина от освобождението на пандизчиите от Аушвиц-Биркенау. Директорът на музея (в какъвто е трансфорат тогавашният лагер) е декларирал, че не може да подпише покана до съветския дипломат в подтекста на зверствата, които правят руснаците в Украйна. 

„ Надявам се това да се промени в бъдеще, само че ни следва да извървим дълъг път… 

На русия ще ѝ би трябвало изключително доста време и доста бездънен самоанализ след този спор, с цел да се върне в обществото на цивилизования свят “.

Още преди 11 месеца управата на музея назова съветската инвазия „ безчовечен акт “. Защо ли?

Кланящите се на путин доста добре знаят какво съставлява режимът му, само че – без да им мигне окото – и като че ли не са говорили доскоро по какъв начин не би трябвало да се оказва помощ на украинския народ да отблъсне нашественика, в този момент заговарят за „ поучения “ и по какъв начин „ да сме непримирими към човеконенавистни прояви, ненавист и принуждение. Никога повече да не ги позволяваме “.

Представям си ги по какъв начин по времето на Хитлер приказват за „ мир “, като не се пречи на фюрера да избие евреите и да завземе Европа, та по-бързо да свърши войната. Така си ги представям. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР