БСП отлага събарянето на кабинета Борисов 3 за догодина. Преговорите

...
БСП отлага събарянето на кабинета Борисов 3 за догодина. Преговорите
Коментари Харесай

Карадайъ спъна Нинова за вота на недоверие

Българска социалистическа партия отсрочва събарянето на кабинета Борисов 3 за следващата година . Преговорите с Движение за права и свободи се закучиха, научи News.bg от свои източници в двете партии.

Социалистите напирали за вота, само че водачът Корнелия Нинова обяснила, че тази акция на алените се отлагала за 2018 година Оправданието за пред вътрешните съперници била отсъствието на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Партията му интензивно взе участие в договарянията за свалянето на третото ръководство на Борисов. Хората на Карадайъ не желали да водят диалози със социалистите, без да съгласуват тезите си с водача, който обаче не е в София.

Социалистите били обезпокоени, че диалозите за вота се бавят прекомерно доста.

Крайният период за дефинитивно стиковане на тематиката и причините е на следващия ден . Мустафа Карадайъ обаче се връща в края на седмицата и Движение за права и свободи няма да договарят с левицата до тогава. Така шумно прокламираният избор на съмнение остава за следващата година.

Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия обаче е извънредно недоволна, че няма да се реализира най-силното политическо оръжие за партия, която не е на власт, и желае да събори политическият си конкурент.

Партийното управление на Позитано 20 успокоявало, че избор ще има. Опозицията на водача Корнелия Нинова обаче контрааткува с аргумента, че тематиката се проточва във времето, а по време на европредседателството избор на съмнение бил извънредно неудобен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР