БСП от 5 години поставя необходимостта от фундаментални промени в

...
БСП от 5 години поставя необходимостта от фундаментални промени в
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: БСП ще направи безплатни лекарствата за децата до 14 г.

„ Българска социалистическа партия от 5 години слага нуждата от фундаментални промени в опазването на здравето. Опитахме се и в 7 месечното съдружно ръководство да представим своите визии, да търсим решения. Сега  това още веднъж е наш главен приоритет- да променим опазването на здравето в България.  Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Смолян проф. Георги Михайлов в ефира на Bulgaria ОN-AIR.
В предаването „ България заран ” той очерта като проблем недостига на медикаменти в аптечната мрежа. „ Един от главните наши цели сега е съществени промени в лекарствената политика. Конкретното ни предложение е безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години ”, добави професорът.
Проф. Михайлов изясни и за друга концепция на социалистите. „ Ще предложим на Народното събрание още в първите му дни, да бъдат направени изнесени съвещания на парламентарен надзор на цялото Народно събрание в обособени градове в България, с цел да видят какво съставлява България и в каква демографска рецесия е ”, уточни професорът.
Той обвърза демографската рецесия с влошеното опазване на здравето у нас „ По данни на евростат във всички европейски страни заболеваемостта от онкологични заболявания спада, единствено в България продължава да се качва ”, сподели с паника той.
„ България е единствената страна в Европейски Съюз, в която българите доплащат съвсем 50% от джоба си за здравеопазване- това се назовава геноцид, съгласно определението на Световната банка. Нашата цел е да създадем образованието гратис. ”, изясни проф. Михайлов.
„ Нужно е пребалансиране към доболнична помощ, модернизиране на болничната помощ, а не да се демонстрират по малкия екран няколко бутикови лечебни заведения ”, сподели той.
Проф. Михайлов разяснява и настояването на БЛС за нарастване на здравната вноска. „ На пациента се гледа като на касичка, това е толкоз грозно. А увеличението на финансирането на система, която не е реформирана не може да има. Българска социалистическа партия отстоява тази позиция към този момент 6-та година ” показа социалистът.
Той акцентира, че опазването на здравето у нас би трябвало да е дейно „ На срещи със Световната банка, с Американската комерсиална камара няколко години ни се повтаря, че имаме прекомерно раздута болнична база, максимален % лечебни заведения в Европа на глава от популацията ”, съобщи той.
И изтъкна свършеното досега от социалистите. „ Благодарение на Българска социалистическа партия в съдружното ръководство страната ни мина през тежките рецесии. Помните какви прогнози имаше- че ще има апетит, протести, тока ще стане неосъществим. Но ето направи се надзор на цената на енергоносителите, избавиха се бизнеса и фамилиите, ” сподели още той.
„ Сега отвред се появяват нашите оферти изтупани от задкулисието, само че като влезем в Народното събрание всички стартират да приказват за всичко останало, само че не и за ползите на личните си жители ”, означи претендентът за депутат.
За да продължат действителните промени в името на българските жители проф. Георги Михайлов прикани да се гласоподава с номер 1 в бюлетината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР