БСП остава на позицията, че министър-председателят, който ще бъде излъчен

...
БСП остава на позицията, че министър-председателят, който ще бъде излъчен
Коментари Харесай

БСП започва консултации от утре, очаква кандидат за премиер от Продължаваме промяната

БСП остава на позицията, че министър-председателят, който ще бъде излъчен с третия мандат за сформиране на прамителство, би трябвало да е излъчен от най-голямата парламентарно показана партия - " Продължаваме промяната ". Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова на излизане от президентството откакто " Българска социалистическа партия за България " получи третия мандат.

" Напълно разбираме отговорността си и ще подходим рационално, умерено и диалогично за да подсигуряваме сигурност в страната и успокоение на хората и да осъществим програмата, която разписахме. ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

Все още няма име, което да се разисква като претендент за министър-председател, само че условието на социалистите новият министър председател да не е Кирил Петков остава.

" Мисля, че той, правейки крачка обратно, разбра това и заслужава почитание за постъпката си. ", сподели Нинова.

Преговорите за сформиране на кабинет стартират още от на следващия ден с най-голямата партия в Народното събрание - " Продължаваме промяната " разгласи още Нинова. За основа на диалозите с всички политически сили ще служи управническата стратегия, подписана преди няколко седмици сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Социалистите ще договарят с досегашните си сътрудници в ръководството - " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България ", както и с самостоятелните депутати, които се оцепиха от Има Такъв Народ. Консултации с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " няма да се провежзат.

Според Корнелия Нинова най-трудното в договарянията ще е връщането на положителния звук сред " Продължаваме промяната " и " ИТН ".

" Червени линии обсъждахме по време на съставянето на програмата с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". След като сме я подписали, значи е реализирано единодушие по противоречивите тематики. Досега с " Демократична България " сме работили добре и рационално и постоянно сме намирали решения в името на националния интерес, макар разликите посред ни. Така че Демократична България няма да е най-големия проблем, а това да се откри сечението и положителния звук сред " Прозължаваме смяната " " ИТН ". Трудното е в този момент - сътрудниците, които си споделиха остри неща, минаха в персоналното си простраство, да седнем всички на масата и да си приказваме съществено за политики. ", сподели Нинова.

Тя добави, че по тематиката за изгонените съветски дипломати и връзките с Русия има реализирано единодушие сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ", което е написано в управническата стратегия. Затова Нинова не чака тази теза да внесе разкол в договарянията за кабинет.

" В програмата написа, че всички се сплотяват към желанието да се положат старания да се възстановяват връзките с Руската федерация и да не се стига до разкъсване на дипломатически връзки. ", посочи тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР