БСП обвини служебния кабинет в реваншизъм срещу кадрите на Столетницата,

...
БСП обвини служебния кабинет в реваншизъм срещу кадрите на Столетницата,
Коментари Харесай

БСП скочи: Чистка и реваншизъм! Уволнена е зам.-шефка в НКЖИ, наш член е -

Българска социалистическа партия упрекна служебния кабинет в реваншизъм против фрагментите на Столетницата, който почнал още от първия ден на новото ръководство.

Поводът за това умозаключение е, че през днешния ден е уволнена Гергана Алексова, заместител общоприет шеф на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ), която е дълготраен член на алената партия.

" Това е извънредно неприятен сигнал, не желая да използвам думата реваншизъм, и то в една компания с голям публичен интерес, разяснява Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия. Той уточни, че Гергана Алексова е работила в НКЖИ от четири години и че е магистър по право на Европейски Съюз. Имала и има редица специализации в чужбина.

По думите му главното предопределение на служебния кабинет е да бъдат извършени почтени и обективни избори, а не да се стартира с уволнения още в първия работен ден.

" Част от отделите в превоза излязоха на облага, в това число и БДЖ. Дано това да е случаен случай. Основната задача на служебния кабинет са честните избори, а не да се стартира с уволнения в първия работен ден. Именно Алексова беше почнала да преглежда покупко-продажби, свързани с доставките в НКЖИ и да не се окаже това повода ", добави Гуцанов.

По информация на OFFNews от Министерството на превоза и известията против енергично защитаваната от Българска социалистическа партия досегашна зам.-директорка има насъбрани доста папки със сигнали за нарушавания и злоупотреби.

Георги Свиленски добави:

" Вземам мотив от изявлението на вицепрезидента, че служебният кабинет единственият му ангажимент е да върне стбилността в страната, да подсигурява енергийните доставки и да обезпечи справяне с Ковид рецесията. Държавата не е в някаква неустойчивост, за каквато се пробват да внушават от президентската институция на българското общество. Внушенията, че в страната има безпорядък, че има неустойчивост, че надали не служебният кабинет би трябвало да възвръща правдивост. Ето, виждате първите дейности на служебния кабинет - уволнението на зам. шефа. Тези хора стартират с чистки и реваншизъм, показно против членове на Българска социалистическа партия. Няма да допуснем Българска социалистическа партия да бъде употребена и унижена и то от президентската институция, която Българска социалистическа партия на два следващи избора поддържа ".

Свиленски съобщи, че не може да каже дали се плануват санкции против членовете на Националния съвет, които станаха министри.

" Всеки член на Националния съвет би трябвало да бъде водач в тази предизборна акция. Въпросът е по какъв начин като членове на Министерски съвет ще вземат участие по този начин, че Българска социалистическа партия да завоюва изборите. В другото си амплоа те би трябвало да подсигуряват честността на вота ", сподели той.

Свиленски сподели още, че тези уволнения не са инцидентни и доста добре се знае кой представител в коя партия членува.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР